Gneča na meji: za vstop v Slovenijo morajo čakati štiri ure

Slovenija 30. Jul 202119:13 0 komentarjev
Gruškovje
HAK: Hrvatski autoklub

Na mejnih prehodih s Hrvaško in Avstrijo lahko ta konec tedna pričakujemo zastoje. Na mejnem prehodu Gruškovje morajo vozniki za vstop v Slovenijo čakati kar štiri ure.

Zaradi začetka počitnic v južnem delu Nemčije (v zveznih deželah Bavarska in Baden-Wuerttemberg) je tudi ta konec tedna med četrtkom in ponedeljkom pričakovati močno povečan promet skozi Slovenijo ter daljše čakalne dobe in zastoje pred mejnimi prehodi s Hrvaško in Avstrijo, opozarjajo v Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars).

Kot so zapisali v prometni napovedi, bodo v teh dneh najbolj obremenjeni mejni prehodi Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje, Dragonja in Karavanke. Voznikom priporočajo izbiro drugih, manj obremenjenih mejnih prehodov in vnaprejšnjo pripravo dokumentov, ki so potrebni za prehod meje.

Gneče že nastajajo na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško in Avstrijo. Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji štirikilometrski zastoj. Za Kranjsko Goro na prometno-informacijskem centru priporočamo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Dolge čakalne dobe na meji s Hrvaško

Najdlje morajo potniki za vstop v Slovenijo čakati na mejnem prehodu Gruškovje – kar štiri ure. Pri izstopu iz države pa morajo vozniki osebnih vozil najdlje čakati na mejnem prehodu Starod – tri ure.

Gruškovje
HAK: Hrvatski autoklub

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!