V nedeljo dolge kolone s Hrvaške proti Avstriji in čakanje na mejnih prehodih

Slovenija 29. Maj 202210:36 > 21:39 0 komentarjev
Gneča
PROMET.SI

Nedelja je minila v znamenju močno povečanega prometa na cestah in mejnih prehodih iz smeri Hrvaške proti Avstriji. Večkilometrska kolona se je vila pred predorom Karavanke, medtem ko je pred mejnim prehodom Šentilj še vedno dolga en kilometer. Na vstop v državo se je čez dan na večjih mejnih prehodih lahko čakalo tudi več kot dve uri, so pa se čakalne vrste proti večeru zmanjšale.

Policisti že ves konec tedna opozarjajo na povečan promet in nastanek zastojev predvsem na koncu gorenjske avtoceste na Hrušici, saj se domov vračajo številni turisti. V soboto je bila pred karavanškim predorom večkilometrska kolona, medtem ko je bila v nedeljo dolga tudi štiri kilometre. Kolone so se proti večeru zmanjšale.

Upočasnjen promet z zastoji je na posameznih odsekih na primorski avtocesti med Uncem in Ljubljano, kjer je treba po podatkih centra računati na dodatnih 20 minut vožnje. Pred mejnim prehodom Šentilj je kolona dolga en kilometer, zastoj pa je tudi na regionalni cesti Šentilj-mejni prehod Šentilj.

Zastoji in gneča so bili čez dan povečani tudi na mejnih prehodih s Hrvaško. Na mejnem prehodu Ormož se še vedno čaka dve uri, medtem ko se je čas čakanja na mejnem prehodu Gruškovje zmanjšal na uro in pol. Čakalna doba na ostalih mejnih prehodih je bila zvečer krajša od ene ure.

Preglavice v prometu je dopoldan povzročala tudi burja, več ur pa je bil prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton na vipavski hitri cesti med Nanosom in Ajdovščino.

Gorenjski policisti so se na gnečo pripravljali že v soboto

Gorenjski policisti so sicer v soboto, v primeru gneče, pripravili več scenarijev. Med njimi je zadržanje tranzita na avtocesti v čim večjem obsegu zlasti na Jesenicah, uskladitev semaforskih intervalov na posameznih relacijah ob zastojih na vzporednih cestah, predvsem na Ljubelju preusmeritev tranzitnega prometa preko portalov na avtocesti na manj obremenjene glavne ceste proti Avstriji in preusmeritev tranzitnega prometa proti Avstriji že na ljubljanskem obroču.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!