Golob danes s sodniki o odpravi plačnih nesorazmerij

Slovenija 10. Jan 202306:49 5 komentarjev
Robert Golob
Žiga Živulovič/BOBO

Predsednik vlade Robert Golob se bo danes s sodniki pogovarjal o odpravi plačnih nesorazmerij. Sodniki namreč opozarjajo na velik razkorak med plačami pravosodnih funkcionarjev ter plačami predstavnikov zakonodajne in izvršilne veje oblasti, zato zahtevajo odpravo teh nesorazmerij.

Predsednik vlade Robert Golob se bo popoldne na izredni seji Sodnega sveta in na izrednem občnem zboru sodniškega društva s sodniki pogovarjal o odpravi plačnih nesorazmerij. Na izrednem občnem zboru društva bosta še predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič in ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan.

Člani Sodnega sveta se bodo s predsednikom vlade pogovarjali o problematiki plačnih nesorazmerij in financiranju sodstva. Prav tako je v predlogu dnevnega reda izredne seje načrtovana reforma sodniške zakonodaje.

Na izrednem občnem zboru Slovenskega sodniškega društva bo prav tako govora o reševanju problematike sodniških plač. Sodniki namreč opozarjajo na velik razkorak med plačami pravosodnih funkcionarjev ter plačami predstavnikov zakonodajne in izvršilne veje oblasti, zato zahtevajo odpravo teh nesorazmerij. Vladna stran jim je oktobra lani predstavila časovnico, po kateri bi do 30. junija pripravili ukrepe za ureditev vseh funkcionarskih plač.

Kot je tedaj za STA pojasnila predsednica društva Vesna Bergant Rakočević, je takšna časovnica za predstavnike sodstva sprejemljiva. Glede na to so po njenih besedah zmerni optimisti, da vladna stran tokrat misli resno z vladavino prava in odpravo plačnih nesorazmerij.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje