Goloba v Areno ne bo, Pirkovič njegovo opravičilo našel med vsiljeno pošto

Slovenija 24. Apr 202315:02 18 komentarjev
Robert Golob in Janez Janša
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Voditelj Igor Pirkovič je v današnjo oddajo Arena povabil predsednika vlade Roberta Goloba in prvaka SDS Janeza Janšo. Čeprav je kabinet predsednika vlade Golobovo odsotnost že v četrtek opravičil, sta ga Pirkovič in SDS včeraj oziroma danes še vedno napovedovala kot gosta oddaje. Pirkovič naj bi namreč, kot nam je dejal, opravičilo spregledal, saj da je to pristalo med vsiljeno pošto.

V današnji oddaji Arena, ki bo na prvem programu TV Slovenija, je želel njen voditelj Igor Pirkovič ob prvi obletnici volitev soočiti premierja Roberta Goloba in predsednika največje opozicijske stranke SDS Janeza Janšo. Da ju je povabil v oddajo, je Pirkovič še včeraj zvečer objavil na družbenem omrežju Twitter.

Ob tem je navedel, da sta vabljena tudi kmet Tomaž Mis, ki ga je policija pred dnevi spraševala o udeležbi na jutrišnjih protestih, in predsednica slovenske podeželske mladine Anja Mager.

Kot so nam potrdili v SDS, bo Janez Janša v oddajo prišel. To so napovedali tudi na Twitterju, ob tem pa so objavili grafiko, na kateri so kot gosta poleg Janše navedli tudi premierja Goloba. Vendar pa po navedbah kabineta predsednika vlade Goloba v oddajo ne bo. Ob tem so dodali, da so njegovo odsotnost opravičili že v četrtek. Kot razlog naj bi navedli vnaprej dogovorjene obveznosti.

Igorja Pirkoviča smo vprašali, zakaj v nedeljski večerni napovedi današnje oddaje ni navedel, da se Golob pogovora ne bo udeležil. Povedal je, da obvestila kabineta predsednika vlade ni prejel. Že med našim pogovorom pa je še enkrat preveril elektronsko pošto in opravičilo kabineta, kot nam je dejal, našel med vsiljeno pošto. V premierjevem kabinetu so nam sicer povedali, da je njihova služba za odnose z javnostmi odgovorila na elektronsko sporočilo, ki jim ga je poslal Pirkovič.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje