Goran Dragić in slovo s priprtimi vrati

Slovenija 03. Jul 202214:23 > 14:33 0 komentarjev
Goran Dragić
Aleš Fevžer

Morda bomo Gorana Dragića na tekmi proti Švedski (17.00, prenos na SK) zadnjič videli v dresu slovenske reprezentance. Morda. Škarje in platno ima v rokah le on. Glede na dosedanji prispevek slovenski košarki, je vsaka nova kapetanova minuta pod koši – bonus.

Fotografija utrujenega in vseeno nasmejanega Gorana Dragića s pokalom za naslov evropskega prvaka je verjetno ena najlepših podob slovenskega športa. Dolgo smo bili prepričani tudi o tem, da je to simbol njegovega reprezentančnega labodjega speva. Tudi sam je vrsto let poudarjal, da je to poglavje kariere končano. Do letos. Do skorajda nedolžne opazke, ko je pravzaprav šele dobro izvedel, kakšen je sistem kvalifikacij za SP 2023. “To bi pa lahko celo igral,” je dejal v zaključeni družbi, katere del je bil tudi predsednik KZS Matej Erjavec. Vaba, ki jo je s tem nehote vrgel, je bila preveč mamljiva, da je odgovorni ne bi zagrabili.

Kje in kako si lahko v živo ogledam tekmo med Švedsko in Slovenijo?

Program: Sportklub 1

Shema: Telemach – na 201. mestu v programski shemi

Tekmo si boste lahko ogledali tudi preko aplikacije EON TV. Telemach je ponudil tudi 3.000 brezplačnih kod za ogled tekme. Kot so zapisali na svojem Facebook profilu, je za kodo potrebno poklicati na številko 070 700 700 ali pa se javiti v zasebno sporočilo na njihovem Facebooku. Tik pred tekmo je na voljo samo še nekaj brezplačnih kod.

Uporabnik lahko gleda EON TV na svoji pametni televiziji ali pa na kateri drugi napravi (tablica, telefon, računalnik, …), ob tem pa ni odvisen od operaterja.

*N1 Slovenija je del United Medie, v kateri je tudi Sportklub Slovenija, in del United Group, v kateri je tudi Telemach. 

Dragić se je tako vrnil v reprezentanco. Domnevno le zadnji ples proti Hrvaški. Pa ni ostalo le pri tem. Nastopil je že na prijateljski tekmi v Trstu, zadaj bo še na kvalifikacijski tekmi v Stockholmu. Dokazal je, da je tudi kot 36-letni veteran še vedno izjemno hiter, da mu strelska roka še vedno služi, da ima nos za prodore in podaje … Da o občutku za igro, soigralce in tekmece ter dragocenih izkušnjah niti ne izgubljamo besed. Drugačen kot leta 2017, a vseeno prava dodana vrednost, kakšno bi v Evropi težko našli.

Nato pa … nekaj je  ostalo v zraku. Kaj in zakaj? Celoten članek urednika našega športnega uredništva si lahko preberete TUKAJ.

Evforija, večno rivalstvo, ponovno snidenje in slovo – nepozabno vzdušje v Stožicah:

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!