Gorelo v Aqualuni: med požarom v vodnem parku več kot tisoč kopalcev (VIDEO)

Slovenija 08. Jul 202318:01 > 19:42 6 komentarjev

V soboto popoldne je gorelo v vodnem parku v Podčetrtku. Ogenj, ki je izbruhnil v skladišču enega od gostinskih lokalov, je bil okoli 20. ure pogašen. Na kopališču je bilo med požarom več kot tisoč kopalcev, ki so bili evakuirani. Poškodovanih ni bilo.

V soboto je v vodnem parku Aqualuna v Podčetrtku okoli 17. ure izbruhnil požar v skladišču enega od gostinskih lokalov, so sporočili iz Term Olimia, pod katere spada vodni park.

Med požarom je bilo na kopališču približno 1.500 obiskovalcev, ki so jih zaposleni brez večjih težav evakuirali in poskrbeli za njihovo varnost.

Požar je bil okoli 20. ure pogašen, do prihoda gasilcev pa je ogenj lokaliziralo osebje. “Gasilci so na kraj dogodka prispeli šest minut po klicu na intervencijsko številko,” so še sporočili iz Term Olimia. Posredovalo je več gasilskih društev.

“Vsem zaposlenim, še posebej pa gasilcem iz vseh prostovoljnih gasilskih enot se zahvaljujemo za hiter in pravilen odziv ter intervencijo, saj so v zelo hitrem času poskrbeli za varnost in preprečili nastanek večje škode. Vse obiskovalce, ki so zaradi hitre evakuacije kopališča morebiti na kopališču za sabo pustili razne osebne predmete, pa pozivamo, da nas kontaktirajo,” pozivajo obiskovalce.

Kolikšna materialna škoda je nastala, še ni znano. S celjske policijske uprave so sporočili, da bo več znano po končani preiskavi, najverjetneje v nedeljo.

Termalni park Aqualuna bo z izjemo uničenega gostinskega lokala v nedeljo obratoval normalno. Bazeni, tobogani in ostali objekti namreč niso poškodovani.

V spodnji galeriji si lahko ogledate posledice požara.

Tomo Strle/Bobo
Tomo Strle/Bobo
Tomo Strle/Bobo
Tomo Strle/Bobo
Tomo Strle/Bobo
Tomo Strle/Bobo
POžar v Aqualuni POžar v Aqualuni
Tomo Strle/BOBO

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje