Gorski reševalci letos posredovali že skoraj tristokrat

Slovenija 20. Jul 202121:27 0 komentarjev
Gorski reševalci
GRZS/Nejc Butinar

Gorski reševalci so v letošnjem letu posredovali že skoraj tristokrat. Samo v ponedeljek so morali posredovati petkrat, v gorskih nesrečah pa je letos umrlo že 15 ljudi. Zato opozorilo: v visokogorju je kljub temu, da je poletje, nujna zimska oprema. In previdno.

Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS) je ponovno opozorila vse, da se na turo v hribe dobro pripravijo, da uporabljajo primerno opremo in svoj cilj izberejo glede na svoje psihofizične sposobnosti. “Kljub temu, da smo sredi poletja, je v visokogorju še vedno nujna zimska oprema,” so poudarili.

Gorski reševalci smo v letošnjem letu do današnjega dne posredovali že 297! Samo včeraj, pa je dežurna ekipa za reševanje v gorah v sestavi: gorski reševalec letalec, zdravnik gorski reševalec, posadka helikopterja Slovenska vojska/Slovenian Armed Forces in policist gorske enote Slovenska policija / The Slovenian police , posredovala? kar petkrat. Da so v letošnjem letu razmere v gorah izjemno zahtevne govori veliko število gorskih nesreč, žal pa tudi dejstvo, da je do današnjega dne življenje v gorskih nesrečah izgubilo že 15 ljudi, v celotnem lanskem letu pa 16??! ❗Gorski reševalci ponovno opozarjamo vse, da se na turo v hribe dobro pripravite, da uporabljate primerno opremo in da svoj cilj izberete glede na svoje psihofizične sposobnosti. Kljub temu, da smo sredi poletja, pa je v visokogorju še vedno NUJNA ZIMSKA OPREMA! Pazite nase in srečno?❗️❗️video: dežurna ekipa za reševanje v gorah

Posted by Gorska Reševalna Zveza Slovenije on Tuesday, July 20, 2021

V letošnjem letu so do današnjega dne namreč posredovali že kar 297-krat. Samo včeraj je dežurna ekipa za reševanje v gorah, v kateri sodelujejo gorski reševalec letalec, gorski reševalec zdravnik, posadka helikopterja Slovenske vojske (SV) in policist gorske enote slovenske policije.

“Da so v letošnjem letu razmere v gorah izjemno zahtevne, priča tudi veliko število gorskih nesreč, žal pa tudi dejstvo, da je do današnjega dne življenje v gorah izgubilo že 15 ljudi, v lanskem letu pa 16,” so še zapisali. “Pazite nase in srečno!” so zaključili svoj zapis.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!