Za reševalci naporen dan: helikopter je v gore poletel štirikrat

Slovenija 29. Jul 202321:35 2 komentarja
groski reševalci, reševanje, gore
Simbolična fotografija (GRZS)

Kratek predah od ponavljajočih se neurij je v gore privabil številne obiskovalce. Ob povečanem obisku gora v soboto pa je prišlo tudi do nekaj nesreč in posredovanj gorskih reševalcev. Tri reševalne akcije so s helikoptersko pomočjo opravili v Kamniško-Savinjskih Alpah, na Bovškem pa so reševali zaplezanega alpinista.

Reševalna akcija alpinista, ki se je po 13. uri zaplezal v steni Malega Pihavca v občini Bovec, je končana, so za N1 sporočili z Gorske reševalne zveze Slovenije. Reševalcem je med akcijo nekoliko ponagajal veter, ki je oteževal letenje helikopterja. V akciji so posredovali reševalci iz GRS Bovec, dežurna ekipa za reševanje v gorah GRS Brnik in helikopter SV, navaja uprava za zaščito in reševanje.

Reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Tržič so z dežurno službo GRS Brnik delo začeli že zgodaj zjutraj. Že pred sedmo uro je namreč pri vzponu na Storžič skozi Žrelo v občini Tržič zdrsnila planinka. S helikopterjem Slovenske vojske (SV) so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Tržiški reševalci so skupaj s kranjskimi kolegi in združeno ekipo reševalcev Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) in Helikopterske nujne medicinske pomoči ter helikopterja SV popoldne posredovali še enkrat. Nekaj po 16. uri je namreč na grebenu Storžiča pohodnico, sicer tujo državljanko, obšla slabost, helikopter pa jo je odpeljal v tujino.

Dopoldne je potekalo tudi reševanje pri bivaku pod Skuto v občini Kamnik, kjer je nekaj pred 10. uro planinko, prav tako tujo državljanko, bolelo koleno. Na pomoč so ji priskočili reševalci GRS Kamnik, dežurna ekipa za reševanje v gorah GRS Brnik in helikopter SV. Skupaj s spremljevalcem so ju odpeljali v dolino Kamniške Bistrice, kjer sta sama poiskala zdravniško pomoč.

premljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje