Gorski reševalci opravili 8 intervencij: “Previdno in srečno na poti v hribe”

Črna kronika 16. Okt 202211:00 2 komentarja
Reševanje pohodnikov
Gorska reševalna zveza Slovenije/FACEBOOK

Gorski reševalci so v soboto imeli precej dela z iskanjem izgubljenih pohodnikov. Med drugim sta pri sestopu s Prisojnika s poti zašla dva planinca, ki so ju gorski reševalci GRS Kranjska Gora našli nepoškodovana in ju pospremili v dolino. S helikopterjem pa so v dolino prepelji dva lovca, ki sta se zaplezala pod Črnelsko špico.

Skupno so gorski reševalci v soboto opravili kar 8 intervencij, so v Gorski reševalni zvezi Slovenije sporočili na Facebooku. Med drugim sta se pod Črnelsko špico v občini Bovec na nadmorski višini okoli 2000 metrov zaplezala dva lovca.

Posredovali so reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Bovec in združena ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči in GRS na Brniku. Zaplezana lovca je helikopter Slovenske vojske nepoškodovana prepeljal v dolino.

Helikopter je v soboto posredoval tudi v gozdu na Pokljuki in v dolino do reševalcev nujne medicinske pomoči Bled prepeljal osebo, ki jo je obšla slabost. V dogodku so posredovali tudi reševalci GRS Radovljica. Reševalci GRS Kamnik so v soboto zvečer pomagali izmučenim trem planinkam, ki so zašle z označene poti na Gabrški peči v občini Kamnik.

Reševalci so jih nepoškodovane pospremili do nihalke na Veliki planini, s katero so se odpeljale v dolino.

Pri sestopu s Prisojnika sta s poti zašla dva planinca, ki so ju gorski reševalci GRS Kranjska Gora našli nepoškodovana in ju pospremili v dolino. Na pobočju nad izvirom reke Hubelj v občini Ajdovščina pa sta se v soboto zvečer izgubila pohodnika. Ajdovski gorski reševalci GRS Tolmin so pohodnika našli in ju nepoškodovana pospremili v dolino.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje