Gorski reševalci s Polovnika rešili skavte, ki so bili obuti v športne copate

Slovenija 24. Jul 202207:48 > 08:10 2 komentarja
Reševanje skupine Francozov
GRS Bovec/FACEBOOK

Bovški gorski reševalci so v nočnih urah s pobočja Polovnika z vrvno tehniko rešili skupino enajstih mladih skavtov iz Francije, ki so se v gore odpravili z neprimerno opremo. V Gorski reševalni zvezi Slovenija ob tem prosijo vse, ki delajo v turizmu, naj turiste, ki se odpravljajo v gore, opozarjajo na pomembnost primerne opreme.

Bovški gorski reševalci so v soboto okrog 21. ure s pobočja Polovnika rešili skupino enajstih mladih skavtov iz Francije, ki so se v gore odpravili neprimerno opremljeni. Več jih je imelo obute športne copate, prav tako niso imeli primerne zaščitne opreme. Gorski reševalci so jih v nočnih urah z vrvno tehniko pospremili na varno.

“Ko rešujemo tuje državljane, je večkrat vzrok reševanja neprimerna oprema ali nepoznavanje terena naših hribov in gora,” so sporočili iz Gorske reševalne zveze Slovenija.

Vse, ki delajo v turizmu oziroma se tako ali drugače srečujejo s turisti, ki iščejo informacije o pohodniških izletih, so prosili, naj turiste vsakič opozorijo tudi na primerno opremo. “Morda pa s skupnimi močni uspemo preprečiti kakšno takšno akcijo več,” so dodali.

Polovnik je gorski greben v zahodnem delu Krnske skupine, med njegove najvišje vrhove pa uvrščamo Krasji vrh (1773 metrov), Veliki vrh (1764 metrov), Pirhovec (1661 metrov) in Debeljak (1628 metrov).

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje