Gorski reševalci danes vnovič večkrat posredovali v gorah

Slovenija 17. Jul 202217:39 > 18:03 0 komentarjev
Helikopter AB-212
Slika je simbolična (Foto: Policija)

V gorah se te dni mudijo številni planinci, rast števila obiskovalcev pa spremlja tudi rast gorskih nesreč. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so morali danes tako vnovič večkrat posredovati gorski reševalci, v dveh primerih pa je bil vključen tudi helikopter.

Kot je razvidno iz objave uprave, se je dopoldne pod planino Kompotela v občini Kamnik na pešpoti poškodovala pohodnica. Aktivirani so bili gorski reševalci Gorske reševalne službe Kamnik. Poškodovanko je na kraju oskrbela dežurna ekipa reševalcev, v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana pa jo je prepeljal helikopter Letalske policijske enote.

Tudi druga nesreča se je zgodila dopoldne, ko si je na sedlu Mlinca v Karavankah v občini Kranjska Gora pohodnica pri padcu zlomila roko. Gorski reševalci Gorske reševalne službe Mojstrana so poškodovanko na kraju oskrbeli, v Splošno bolnišnico Jesenice pa jo je prav tako prepeljal policijski helikopter.

Zgodaj popoldne pa so gorski reševalci Gorske reševalne službe Koroške pomagali pohodnici, ki je onemogla pod Raduho v občini Črna na Koroškem. Na klasični način so jo pospremili v dolino.

Ob 13.30 je pod Prestreljeniškim oknom na Kaninskem pogorju v občini Bovec padajoč kamen poškodoval pohodnika. Aktivirani so bili gorski reševalci Gorske reševalne službe Bovec. Poškodovanega pohodnika je na kraju oskrbela dežurna ekipa. Policijski helikopter ga je skupaj z dežurno ekipo prepeljal v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Jesenice. Helikopter je v dolino prepeljal še tri nepoškodovane mladoletne otroke, ki so bili skupaj s poškodovancem.

Ob 15.11 pa je v bližini hriba Batognica v občini Kobarid obnemogla planinka. Aktivirani so bili gorski reševalci Gorske reševalne službe Tolmin. Tudi to planinko je v jeseniško bolnišnico prepeljal helikopter Letalske policijske enote z dežurno ekipo gorskih reševalcev na Brniku.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!