Ibrahimović po tekmi v Stožicah s sporočilom Sloveniji: Ostanite močni (FOTO)

Slovenija 15. Sep 202321:07 > 22:28 3 komentarji
Zlatan Ibrahimović
PROFIMEDIA

Sinoči je v Stožicah potekala dobrodelna nogometna tekma za žrtve avgustovskih poplav, na kateri so sodelovale številne svetovne nogometne legende. Nabito poln stadion pa je presenetil tudi švedski zvezdnik Zlatan Ibrahimović, ki bi mu lahko rekli kar gost presenečenja. Po končani tekmi, na kateri je zabil tudi gol, je dejal, da moramo ostati močni in si pomagati.

Po avgustovskih poplavah, ki so prizadele Slovenijo, se je s pomočjo med prvimi odzvala Evropska nogometna zveza (Uefa) in donirala 300 tisoč evrov, toda na krovni evropski nogometni organizaciji se s tem niso ustavili.

Njen predsednik, ki je od leta 2016 Slovenec Aleksander Čeferin, se je odločil za organizacijo dobrodelne nogometne tekme, na kateri so zbirali denar za pomoč prizadetim v poplavah. Organizatorji dogodka so ugotovili, da je bilo vseh 16 tisoč vstopnic ekspresno hitro razprodanih. Pošle so v dnevu in pol.

Vstopnice so stale 20 evrov, VIP vstopnice pa po 100 in 500 evrov. Tudi povabljeni gosti so morali kupiti karto, s sporočilom POMAGAM5 na 1919 pa lahko pomagate tudi vi.

Že pred tekmo je bilo znano, da bosta med zvezdniki v Stožicah Luis Figo in Paolo Maldini in da bodo v dobrodelni namen brcali še Gianluigi Buffon, David James, Oliver Bierhoff, Nemanja Vidić, Andrej Ševčenko, Zvonimir Boban, Javier Zanetti, Eric Abidal, Predrag Mijatović, Mikael Silvestre, Aljoša Asanović, Mario Mandžukić, Vladimir Šmicer, Miroslav Klose, Clarence Seedorf, Robert Pires, Dimitar Berbatov, Hamit Altintop, Levan Kobiašvili, Vedran Čorluka, Dejan Savićević, Davor Šuker, Zvonimir Boban

Završalo pa je, ko je iz tunela na zelenico prišel Zlatan Ibrahimović, eden največjih zvezdnikov modernega nogometa, ki se je junija v solzah poslovil od navijačev Milana in končal svojo kariero.

Ibrahimović je bil namreč pravo presenečenje za vse zbrane, ob njegovem prihodu je bilo v prenosu videti številne presrečne obraze vseh nogometnih navdušencev.

Zlatan Ibrahimović Zlatan Ibrahimović
PROFIMEDIA
Zlatan Ibrahimović Zlatan Ibrahimović
PROFIMEDIA
Zlatan Ibrahimović Zlatan Ibrahimović
PROFIMEDIA
Zlatan Ibrahimović Zlatan Ibrahimović
PROFIMEDIA

Po koncu tekme je za POP TV Ibrahimović v sporočilu za žrtve poplav dejal, da je najpomembnejše, da Slovenci in Slovenke v teh časih ostanemo močni in da si pomagamo med sabo. Dodal je, da nam “bo pomagal ves svet”. Ibrahimović, ki je v življenju tudi sam premagal številne težke preizkušnje, je izpostavil še, da je bila ta tekma njegova prva po junijski upokojitvi in da je bilo vzdušje odlično.

Pred začetkom tekme so igralci posneli tudi skupinsko fotografijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje