Gostje lokala v Murski Soboti pomagali izslediti moškega, ki je ukradel denar

Slovenija 20. Jul 202316:49 2 komentarja
policija, marica
Simbolična fotografija (Foto: Policija)

Soboški policisti so po hitrem posredovanju izsledili moškega, ki je iz lokala ukradel večjo vsoto denarja, piše Vestnik. Levji delež k temu so prispevali ostali gostje lokala.

Avtobusno postajo v Murski Soboti so danes dopoldan zasedli policisti. Ti so po pisanju Vestnika tam izsledili in prijeli mlajšega moškega, ki je iz enega od soboških lokalov ukradel večjo vsoto denarja.

Storilca so našli predvsem zaradi koristnih informacij gostov lokala, iz katerega je moški odtujil denar. Tat je namreč, kot piše lokalni medij, padel v oči več gostom lokala, “saj se je v njem mudil že včeraj in v torek”. V tem času naj bi si ogledoval okolico, obenem pa je spremljal tudi urnik in navade zaposlenih.

Storilec kaznivega dejanja naj bi se v jutranjih urah usedel za mizo lokala in naročil kavo, priložnost za krajo pa je izkoristil, ko je zaposlena v lokalu pijačo stregla gostom na terasi – takrat je iz predala ob točilnem pultu ukradel večjo vsoto denarja.

Lokal je zatem zapustil. Krajo so zaposleni ugotovili, ko so želeli zamenjati bankovce večjih in manjših vrednosti. Vestnik piše, da so na kraj dogodka prišli policisti, hkrati pa so se hitro odzvali tudi gostje, po tem, ko so ugotovili, da je nekdo oropal lokal. Eden od gostov je policistom med drugim opisal, kje se je dan prej gibal moški, za katerega so sumili, da je denar ukradel.

V iskanje storilca se je vključila tudi gostja, ki je izvedela opis moškega in ga po mestu iskala z avtom. Ta je kmalu sporočila, kje je opazila storilca – po tem, ko je oropal omenjen lokal, se je gibal še pred drugim soboškim lokalom. V želji, da bi zakril sledi za sabo, si je storilec po navedbah Vestnika, celo preoblekel majico.

Kljub poskusu pobega so policisti mladega moškega na koncu prejeli na avtobusni postaji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje