Gradbišče nasproti Dolgega mosta: zgradili bodo trgovino diskontnega trgovca

Slovenija 22. Okt 202215:48 > 23. Okt 2022 07:08
Tržaška cesta
N1

Nasproti ljubljanskega parkirišča Dolgi most, ki ga dobro poznajo tudi dnevni vozači, je že nekaj časa živahno. Med Tržaško cesto in avtocestnim priključkom Ljubljana zahod so po pripravi parcele začeli gradnjo. Tam bosta stali trgovina Lidl in drogerija Müller. Malce bližje centru bo v prihodnjih mesecih zrasel še Spar.

Na in ob Tržaški cesti v prestolnici je v zadnjem letu potekalo kar nekaj gradbenih del. Lani so prenovili komunalno infrastrukturo in površine za pešce ter kolesarje, za prihodnje leto pa so napovedani prenova avtocestnega priključka Ljubljana zahod na Dolgem mostu in preureditev zelo prometnega križišča s Tržaško cesto in Potjo Rdečega križa ter rekonstrukcija celotnega križišča.

V neposredni bližini križišča med Tržaško cesto, Potjo Rdečega križa in izvozom Ljubljana zahod, nasproti parkirišča Dolgi most, je že nekaj časa aktivno gradbišče. Delavci so ga pripravili za gradnjo, v zadnjih tednih pa so začeli betoniranje.

Pred leti je bilo v načrtu, da bodo na tem zemljišču zgradili tri objekte, v katerih bodo hotel, avtosalon avtomobilske znamke BMW in poslovni objekt. Načrti so bili pripravljeni pred petimi leti, predvidevali pa so še odkup sosednjih zemljišč, ki so v zasebni lasti. V neposredni bližini ob avtocesti namreč stoji še stanovanjska hiša.

Kasneje je takratni lastnik zemljišča Avto Aktiv naročil nov projekt, v katerem je bil predviden le avtosalon s kletjo.

Projekt Tržaška BMW
Projekt ob Tržaški iz leta 2017. (Foto: LUZ)

Namesto avtosalona diskontni trgovec in drogerija

Lani je bilo zemljišče prodano, z novimi lastniki pa so prišli tudi novi načrti in ideje. Gradnjo je začelo podjetje CBE, ki je manjši lastnik zemljišča, zgradili pa bodo trgovski objekt. V njem bo trgovino odprl diskonti trgovec Lidl, ki je sicer tudi večinski lastnik zemljišča. Ob Lidlu bo v zgradbi še drogerija Müller.

Lidl ima trenutno v Ljubljani osem poslovalnic, ob Tržaški cesti pa bo v prihodnjih mesecih odprl še poslovalnico v novogradnji nasproti Hale Tivoli, nove lokacije pa se omenjajo še v projektu Spektra, Šumi in na Masarykovi.

Kdaj natančno bo odprtje trgovine nasproti Dolgega mostu, v Lidlu ne razkrivajo, dodajajo pa, da bodo na novo zaposlovali.

Stavba na Tržaški bo imela v pritličju parkirna mesta, v prvem nadstropju pa bosta trgovini.

Tržaška cesta Lidl
Urbinfo

Višje na Tržaški še Spar

Podjetje CBE je v preteklosti zgradilo že več poslovalnic Lidla, prenovilo pa je tudi kopališče Kolezija in Osnovno šolo Kolezija, več del je opravilo tudi na obvoznici.

Lidl je še drugi trgovec, ki bo v prihodnosti odprl trgovino ob eni glavnih vpadnic v mesto. Višje oziroma bližje centru se na zemljišču, kjer je več let propadal star objekt Merkur Tehnike, gradi nov poslovno-trgovski objekt, kjer bo svojo trgovino po neuradnih informacijah odprl Spar.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.