Greste na tekmo v Stožice? Uporabne informacije za pot z avtom ali avtobusom

Slovenija 30. Jun 202206:48 > 08:51 0 komentarjev
Prometni režim v času večjih prireditev
LPP

Ob današnjem košarkarskem spektaklu v Stožicah, na katerem se bosta pomerili Slovenija in Hrvaška, bo v Ljubljani spremenjen prometni režim na območju ŠRC Stožice. Na kaj morate biti pozorni, če se odpravljate na tekmo?

Slovensko moško člansko košarkarsko reprezentanco danes zvečer čaka še zadnja domača tekma prvega dela kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2023, ki bo med 25. avgustom in 10. septembrom leta 2023 potekalo v Indoneziji, na Japonskem in Filipinih.

Ker bo spektakel, ki se bo začel ob 20.15, napolnil Stožice in pritegnil veliko množico ljudi, je nujno poskrbeti za pravočasen prihod na tekmo. V Stožicah se bo začelo dogajati že ob 18. uri, dvorana pa se bo odprla ob 18.15.

Parkirišče za obiskovalce bo na voljo skozi vhod P1 in P2, najbolje pa je uporabiti mestni promet.

Ljubljanski potniški promet (LPP) je za današnji dan uvedel posebno krožno linijo med okoliškimi parkirišči, ki bo med 18. uro in predvidoma 22.30 potekala po trasi: Vojkova cesta–servisna cesta–del krožišča–Clevelandska–Tomačevska–Kranjčeva–Vojkova–Center Stožice.

Namen posebne linije je prevoz udeležencev prireditve s parkirišč do dvorane in nazaj do parkirišč. Za krožno vožnjo bo na voljo šest avtobusov, če pa se bodo ti napolnili, bodo dodali nove. Na podlagi vstopnice imajo gledalci tekme zagotovljen brezplačen prevoz.

Po končani prireditvi (ob 22.30) bodo dodatni avtobusi odpeljali na relaciji Cesta Janeza Porente (servisna cesta ob obvoznici)–Vojkova–Bavarski dvor. Zadnji odhodi avtobusov s Ceste Janeza Porente bodo 20 minut po končani prireditvi.

Trasa LPP
LPP

Tudi Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je vse navijače opozorila, naj poskrbijo za pravočasen prihod na tekmo. Slovenci na čelu z Luko Dončićem in Goranom Dragićem bodo namreč igrali v razprodanih Stožicah. “Ob 20. uri bo šlo zares, zato te takrat pričakujemo na svojem sedežu, kjer te bo že čakala malenkost, ki jo boš lahko uporabil, ko bo zaigrala slovenska Zdravljica,” so še zapisali predstavniki košarkarske zveze.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!