Greste ta konec tedna v Planico? Preverite, kako najlažje pridete do prizorišča

Slovenija 22. Mar 202208:01 > 11:18 0 komentarjev
Planica 2022
Bor Pavlović/BOBO

Ta konec tedna se bo v Planici odvil svetovni pokal v smučarskih skokih, ki bo zagotovo privabil veliko število gledalcev. Kako se odpraviti na prizorišče, da bo celotna izkušnja kar najbolj prijetna in čim manj stresna?

Vsem obiskovalcem letošnjega svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici so na voljo brezplačni avtobusni prevozi iz Kranjske Gore in okolice, organizatorji pa svetujejo, da se tja ne odpravljate z osebnimi vozili. Ne le da imajo prednost pri prihodu in odhodu avtobusi – če parkirate zunaj označenih parkirišč, še zlasti ob cesti in na travniških površinah, vas bo skoraj zagotovo doletela kazen, saj bo na terenu veliko policistov in redarjev, ki bodo pri sankcioniranju dosledni, še zagotavljajo organizatorji svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Planica: krožni avtobusni prevozi
Planica 2022

Na avtobus, ki vas bo odpeljal v Planico (in tudi nazaj, saj gre za krožne avtobuse), lahko vstopite v Kranjski Gori, Podkorenu in Ratečah. V Kranjski Gori je vstop na redni avtobusni postaji in še pred tamkajšnjo osnovno šolo ter trgovino Intersport. V Podkorenu je vstop na avtobus na avtobusni postaji ob regionalni cesti, v Ratečah pa v krožnem križišču za Planico in križišču Ledina.

Pri vračanju iz Planice z avtobusi bodo ti odhajali s treh parkirišč. Če se želite vrniti v Podkoren ali Kranjsko Goro, boste svoj avtobus našli na parkirišču 1. Če želite v Ledine in Rateče, pojdite na parkirišče 2. Na parkirišču 3 pa bodo avtobusi le za imetnike akreditacij, predstavnike medijev, povabljene goste in osebje organizatorja. Prvih 50 minut po koncu tekmovanja bodo prednost pri odhodu iz Planice imeli avtobusi. Organizatorji pozivajo k potrpljenju, saj zaradi velike množice ljudi ni mogoče vseh odpeljati naenkrat. Kot so povedali za N1, skupno pričakujejo med 45.000 in 55.000 obiskovalcev, kot vsa minula leta največ v soboto na ekipni tekmi.

Kaj pa vlak?

Tudi letos organizatorji Planice sodelujejo s Slovenskimi železnicami, saj si prizadevajo k uporabi javnega prevoza in varovanja okolja. Če prihajate iz smeri Ljubljane ali Nove Gorice, bodo na voljo redni vlaki z okrepljenimi kapacitetami. Če predložite vstopnico za Planico, boste imeli 75-odstotni popust na povratne vozovnice do Jesenic. Z Jesenic pa so na voljo brezplačni avtobusni prevozi do Planice in nazaj. Natančnejši vozni red >>>

Seveda se lahko iz bližnjih – ali tudi bolj oddaljenih krajev, odvisno od vaše kondicije – odpravite peš. Povprečen čas hoje do Planice iz Kranjske Gore je ena ura, iz Podkorena 45 min, iz Rateč pa 20 minut.

Planica: pešpoti in parkirišča
Planica 2022

Na voljo so, kot že omenjeno na začetku, tudi parkirišča za osebne avtomobile, a ker imajo prednost pri prihodu v Planico avtobusi, bo to mogoče le, dokler parkirišča ne bodo zapolnjena. Označena so na zgornjem zemljevidu z modro obarvano črko P.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!