Po informacijah N1 maturanti z grške odisejade na poti domov

Slovenija 31. Avg 202115:40 > 20:49 3 komentarji
Plaža zabava
Profimedia

Po informacijah N1 se danes vrača še zadnja skupina udeležencev maturantskega izleta na Krfu, ki so v Grčiji ostali v karanteni. V turistični agenciji Collegium Mondial Travel zagotavljajo, da so s starši dijakov in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje v nenehnem stiku.

Danes se vrača še zadnja skupina 16 udeležencev maturantskega izleta na Krfu. Gre za maturante, ki so v Grčiji morali ostati v karanteni, ker so bili pred prvotnim datumom odhoda domov pozitivni na koronavirus. Karanteno so preživljali v t. i. koronahotelu. V turistični agenciji Collegium Mondial Travel, ki je maturantski izlet organizirala, zagotavljajo, da so s starši dijakov in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) nenehno v stiku.

Do danes zjutraj potrdili 209 okužb

Da so o današnji vrnitvi seznanjeni tudi na NIJZ, nam je potrdil direktor NIJZ Milan Krek. Kaj bo z maturanti, če se zgodi tako kot ob povratku druge skupine 24. avgusta, ko je zaradi ladijske zamude 46 udeležencem izleta potekla veljavnost hitrih testov in so bili zato na slovenski meji napoteni v karanteno, pa je Krek pojasnil, da je zadnja skupina seznanjena s pogoji za vstop v Slovenijo.

“Če bodo na ljubljansko letališče prišli z neveljavnimi dokumenti (izvidi o testiranju, op. a.), bodo morali hitri antigenski test (HAT) opraviti na letališču in ugotoviti, ali so negativni ali pozitivni. Tako obstajata le dve možnosti — da se testirajo na letališču, če bo tam na voljo ekipa, ki testira, ali pa bodo ob neveljavnem testu napoteni v karanteno,” je še dodal Krek.

Spomnimo, da se je prva skupina 645 maturantov z grškega otroka Krf vrnila 17. in 18 avgusta. Do danes zjutraj je bilo v tej skupini potrjenih 113 okužb in še 20 sekundarnih. V drugi skupini, v kateri je bilo 435 maturantov, so do zdaj potrdili 56 okužb in 4 sekundarne. Skupaj s šestnajstimi povratniki so do zdaj potrdili skupno 209 okužb.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje