NLB o hišnih preiskavah: Smo oškodovanci, imamo ničelno toleranco do korupcije

Slovenija 30. Nov 202312:39 > 13:59 0 komentarjev
Policija
Fotografija je simbolična. (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

Danes v več slovenskih mestih zaradi suma gospodarske kriminalitete potekajo hišne preiskave. Med drugim so kriminalisti obiskali tudi prostore NLB v Murski Soboti, saj je bila njihova leasing družba NLB Lease&Go oškodovana.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota skupaj s policisti in kriminalisti več policijskih uprav opravljajo hišne preiskave na območju Murske Sobote, Maribora, Celja, Ljubljane in Kranja. Preiskujejo sum gospodarske kriminalitete.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, policisti in kriminalisti policijskih uprav na podlagi odredb sodišča opravljajo hišne preiskave v zasebnih in poslovnih prostorih na več naslovih po državi.

Sobota info je poročala, da naj bi kriminalisti obiskali tudi prostore Nove Ljubljanske banke (NLB).

NLB: Mi smo oškodovanci

Navedbe smo preverili na NLB, kjer so nam potrdili, da so preiskovali tudi njihove prostore v Murski Soboti. Pojasnili so, da je bila pravzaprav oškodovana NLB Skupina, natančneje njihova leasing družba NLB Lease&Go. Poudarili so, da podpirajo preiskavo, do vseh oblik korupcije ali kršitev internih pravil pa imajo ničelno toleranco.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!