Hojs in Breznik fotografijo Pogačarja uporabila za predvolilno kampanjo

Slovenija 28. Maj 202418:48 27 komentarjev
Aleš Hojs, Franc Breznik
Foto: N1

Kandidata SDS za evropske volitve Aleš Hojs in Franc Breznik sta na družbenih omrežjih objavila čestitko Tadeju Pogačarju, ki sta jo opremila še z logotipom in predvolilnim sloganom stranke SDS. To pa je zmotilo Pogačarjevega menedžerja in ekipo UAE Emirates, za katero naš šampion tekmuje.

Za kolesarskim šampionom Tadejem Pogačarjem je izjemna dirka po Italiji, kjer je letos sicer nastopil prvič. Na Giru je zbral šest etapnih zmag in bil v skupnem seštevku za skoraj 10 minut boljši od najbližjega zasledovalca Danija Martineza.

Kandidata SDS za evropska poslanca Aleš Hojs in Franc Breznik sta na družbenih omrežjih X in Instagram objavila čestitko šampionu z njegovo zmagovalno fotografijo, to pa  “opremila” še z logotipom in predvolilnim sloganom stranke SDS.

“Čestitke Tadeju in vsem našim kolesarjem,” je na omrežju X zapisal Hojs in dodal besedico prEUdarno, kar je slogan SDS na evropskih volitvah.

Hojsov strankarski kolega Franc Breznik pa je na Instagramu čestitko Pogačarju po poročanju Večera opremil s številko 4, pod katero ga najdemo na listi SDS. Breznik je sicer to objavo že umaknil.

Objavi sta zmotili Pogačarjevega menedžerja in ekipo UAE Emirates

Objavi politikov sta namreč zmotili Pogačarjevega menedžerja Alexa Carero. “Vsi ljudje lahko čestitajo športnikom za njihove uspehe, a nihče nima pravice uporabiti fotografij športnih junakov za promocijo lastnih interesov. Pozivamo jih k umiku spornih sporočil,” je za N1 dejal Carera.

Breznik je za N1 pojasnil, da je objavo umaknil po tistem, ko so ga kontaktirali iz Pogačarjeve ekipe UAE Emirates. “Prosimo vas, da umaknete fotografijo Pogačarja, ki ste jo objavili. Uporaba naših fotografij in fotografij članov ekipe ni dovoljena v take namene, sploh s političnimi sporočili,” piše v sporočilu Emirates, ki nam ga je posredoval Breznik. Poslanec je za N1 še pojasnil, da na objavo Pogačarjeve fotografije s političnim sporočilom sam sicer ni imel vpliva, saj da za družbena omrežja skrbi njegova volilna ekipa. Dodal je, da je šlo za napako.

Aleš Hojs pa svoje objave ni umaknil, saj v njej, kot pravi, ne vidi ničesar spornega. “Gre za preudarne dosežke naših športnikov,” je dejal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje