Hojs: Lahko vidimo, kdo stoji za kolesarji in opozicijo

N1 video 28. Jun 202114:18 > 16:22 5 komentarjev

"Kot predstavnik kolesarjev" se je petkove državne proslave udeležil tudi nekdanji predsednik Milan Kučan. Notranji minister Aleš Hojs meni, da zdaj vidimo, kdo stoji za kolesarskimi protestniki in opozicijskimi voditelji. Poslanec LMŠ Jani Möderndorfer pa je dejal, da je minister izgubil občutek za realnost.

Državne proslave na Trgu republike se je v petek udeležil tudi nekdanji predsednik države Milan Kučan, ki je na srajci nosil znak kolesarskih protestov. Kot je povedal, je bil na proslavi tudi kot zastopnik kolesarjev.

“Njim je dostop na ta trg, ne samo danes, ampak dostikrat, onemogočen, prepovedan. Tako da so vse želje in govorjenja o tem, da država in tudi ta proslava pripada vsem Slovencem, govorjenje v prazno. V Sloveniji je treba spet vzpostaviti vzdušje, ko se bomo lahko pogovarjali in govorili, da je ta država od vseh nas,” je povedal Kučan.

Hojs: Vidimo, kdo stoji za kolesarji in opozicijo

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je dejal, da ga veseli, kar je povedal nekdanji predsednik države. “Tukaj je kot predstavnik kolesarjev. Torej lahko vidimo, kdo pravzaprav stoji za kolesarji in kdo stoji za tistimi štirimi oziroma tremi predsedniki parlamentarnih strank, ki so se udeležili te njihove proslave, ki je bila formalno na Prešernovem trgu,” je dejal.

Sam meni, da je bila državna proslava na Trgu republike fascinantna. Pravi, da pohvale dežujejo z vseh koncev Slovenije. Včeraj je bil – tako minister – na treh prireditvah, vsi pa so mu povedali, da so navdušeni, kako lepo je bila pripravljena proslava in koliko tujih državnikov se je prireditve udeležilo v nasprotju s preteklimi leti.

Möderndorfer: Minister je izgubil občutek za realnost

Na Hojsov komentar, da je Kučan s tem priznal, da stoji za kolesarji in opozicijo, je poslanec LMŠ Jani Möderndorfer odgovoril, da je minister izgubil občutek za realnost. “To ves čas dokazuje s svojimi nastopi in trditvami. Ljudje niso neumni in bodo znali sami oceniti, bodo že videli, koliko je ura, kdo misli resno in kdo ne,” je dejal Möderndorfer.

Jani Möderndorfer
N1

Möderndorfer je zaključil z mislijo, da smo s sovraštvom vedno prišli do točke, ko se je ljudem vedno godilo slabo. “Če je to vaš cilj, ste na zmotni poti. Ljubezen ni tista, ki povezuje tako močno kot sovraštvo. Ampak izgleda pri vas še vedno velja ta recept: deli in vladaj,” je povedal Hojsu.

Oglasil se je tudi Janša

Na udeležbo Kučana na državni proslavi se je odzval tudi predsednik vlade Janez Janša. “PPRS iz l. 1991 g. Milana Kučana vabimo na številne slovesnosti #Slovenija30, vendar jih ignorira. Prišel pa je na državno proslavo, kar je hvale vredno. Spodnji zapis nam pojasni, zakaj je nosil znak tistih, ki so med igranjem himne in minuto molka za padle pobalinsko kričali,” je Janša zapisal na Facebooku.

PPRS iz l. 1991 g. Milana Kučana vabimo na številne slovesnosti #Slovenija30, vendar jih ignorira. Prišel pa je na…

Posted by Janez Janša on Monday, June 28, 2021

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje