Hudo neurje je močno oviralo promet, poplavilo je več podvozov in cest

Slovenija 28. Avg 202315:29 > 21:42 0 komentarjev
poplava izola
foto: Dars

Hudo neurje, ki je popoldne najprej doseglo zahod države, močno ovira promet. Prometne razmere so krojile tudi poplavljene ceste in podvozi.

Že v ponedeljek zjutraj so Primorsko zajela huda neurja, popoldne pa se je pas intenzivnih padavin pomikal prek osrednje Slovenije proti vzhodu. Vremenska situacija je močno vplivala tudi na prometne razmere.

Na hitri cesti Izola – Koper je bil pri Izoli v obe smeri promet močno oviran zaradi poplavljenega cestišča. Ker je voda kasneje skoraj popolnoma odtekla, je Dars preklical napoved popolne zapore tega odseka.

Tudi na vipavski hitri cesti med Selom in Ajdovščino je bil promet na več odsekih dlje časa oviran zaradi večje količine vode na vozišču.

Na cesti Škofja Loka – Gorenja vas ter Škofja Loka – Češnjica pri Veštru je zaradi poplavljenega vozišča promet urejen izmenično enosmerno. Cesta Lesce – Kropa, železniški podvoz Rožna Dolina je zaprta zaradi poplavljenega vozišča.

Zaradi večje količine vode na vozišču je promet oviran tudi na širšem območju Ljubljane, številni podvozi so zaradi poplavljenih vozišč tudi zaprti.

Plaz je popoldne na Koprskem zaprl staro cesto proti Gažonu.

V Kopru je voda poplavila cestišče. Promet je bil močno oviran.

Prometno informacijski center je opozoril, da je ponekod zaradi zelo močnih padavin poslabšana vidljivost. Voznikom v takšnih razmerah svetujejo, da prilagodijo hitrost in način vožnje razmeram. “Ob slabši vidljivosti je še posebej pomembna pravilna uporaba luči. Ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih nevarno in prepovedano!” so še opozorili.

Popolne zapore cest zaradi ujme 2023:

  • Ljubljana – Litija, pri Dolu. Za tovorna vozila nad 3,5 tone obvoz po avtocesti.
  • Kamnik – Stahovica – Kamniška Bistrica in Kamnik – Gornji Grad.
  • Podlom – Kranjski Rak – Luče.
  • Luče – Ljubno ob Savinji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!