Igra narave nad Ljubljansko kotlino, ki jo je ujela kamera

Slovenija 01. Feb 202212:37 > 12:48 0 komentarjev
Ljubljanska kotlina
Arso

Severni veter je povzročil valovanje nizke oblačnosti v Ljubljanski kotlini. Valove na vrhu oblačnosti je ujela tudi vremenska kamera na Krvavcu.

“Ponoči je v Ljubljanski kotlini nastala nizka oblačnost. Severnik, ki se je krepil, je povzročil valovanje nizke oblačnosti. Valove na vrhu oblačnosti je odlično ujela vremenska kamera na Krvavcu,” so v objavi na družbenem omrežju zapisali v Agenciji za okolje (Arso).

Dodali so, da je suh veter dovolj močan, da se bo oblačnost povsod razkrojila. Vremenska postaja Topol v Polhograjskem hribovju je ravno na robu oblačnosti, zato je beležila izrazitejše skoke in padce temperatur – tudi za 5 stopinj Celzija.

Ob takih vremenskih razmerah severno od glavnega grebena Alp obilneje sneži. Skupno bo na severni strani Alp zapadlo tudi od 80 do 120 centimetrov novega snega, še pravijo na Arsu.

Pri nas je ponekod ob razjasnitvi vetrovno, zapihal je okrepljen karavanški fen, na Primorskem burja. Najmočnejše sunke vetra so po podatkih agencije do 11. ure izmerili v naslednjih krajih:
– Letališče Lesce 84 km/h
– Podnanos 57 km/h
– Bovec 48 km/h
– Krajinski park Goričko 47 km/h
– Murska Sobota 41 km/h
– Kredarica 131 km/h

Dodali so še, da bo ponoči za krajši čas zapihal zahodnik, jutri čez dan pa se bo znova krepil severnik. Predvsem v severni polovici Slovenije bo ta popoldne, zvečer in v prvem delu noči okrepljen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!