Imenovali odgovorni urednici za prvi program TVS in MMC

Slovenija 19. Jan 202417:40 0 komentarjev
Polona Fijavž
Polona Fijavž (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Odgovorna urednica prvega informativnega programa Televizije Slovenija je postala Polona Fijavž, odgovorna urednica multimedijskega centra MMC pa Ksenja Tratnik.

Uprava Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je po decembrskih razpisih za več odgovornih urednikov z današnjim dnem za odgovorno urednico MMC imenovala Ksenjo Tratnik.

Za odgovorno urednico informativnega programa prvega televizijskega programa pa je z 11. januarjem imenovala Polono Fijavž, so za STA danes navedli na RTVS.

Na Radiu Slovenija medtem v sredo noben od kandidatov za odgovornega urednika prvega programa, ki sta zdajšnji v. d. odgovornega urednika Danijel Poslek in novinarka na radiu Simeona Rogelj, ni prejel pozitivnega mnenja uredništva. Po navedbah RTVS je direktor radia Mirko Štular tako upravi v imenovanje predlagal Posleka, ki ga je v sredo podprlo natanko 50 odstotkov članic in članov uredništva.

Mnenje o edini kandidatki za odgovorno urednico informativnega programa na prvem televizijskem programu Poloni Fijavž so člani uredništva podajali 10. januarja in ji dali pozitivno mnenje. Člani uredništva Multimedijskega centra (MMC) pa so kandidatko za odgovorno urednico MMC – uredništva za nove medije Ksenjo Tratnik, ki je bila prav tako edina kandidatka na razpisu, podprli v četrtek.

Na RTVS so zapisali, da ima odgovornega urednika s polnimi pooblastili tudi Regionalni televizijski program Maribor, saj je bil na to mesto s 17. januarjem imenovan Tomaž Karat.

Kandidate za odgovorne urednike po pojasnilu službe za stike z javnostmi upravi RTVS predlagajo programski direktorji, torej direktorica Televizije Slovenija Ksenija Horvat, direktor Radia Slovenija Štular in direktorica digitalnih vsebin Kaja Jakopič. Uprava lahko kandidate potrdi, če so prejeli pozitivno mnenje uredništva. Če pa kandidat ni prejel pozitivnega mnenja, o imenovanju odloča svet RTVS, so zapisali.

Zakon o RTVS določa, da mora uprava v primeru, če kandidat ne pridobi pozitivnega mnenja večine programskih delavcev v uredništvu, za imenovanje takega kandidata pridobiti soglasje sveta zavoda.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!