Kaj se je dogajalo na letalu? “Opraskala je stevardeso in jo ugriznila” (VIDEO)

Slovenija 06. Jul 202315:14 4 komentarji

Potniki, ki bi morali včeraj z Brnika poleteti proti Londonu, pa zaradi incidenta niso, so danes ponovno prišli na letališče. Njihove pripovedi o tem, kaj se je včeraj pravzaprav zgodilo, pa se nekoliko razlikujejo. Ena od potnic je dejala, da je šlo za spor okoli menjave sedežev, druga pa pravi, da je bila težava v preglasni glasbi, ki je odzvanjala iz telefona. Nasilna potnica je napadla sosedo, nato pa še stevardeso, ki jo je želela pomiriti.

Letalo nizkocenovnika Easyjet, ki bi moralo včeraj ob 10. uri in 55 minut z brniškega letališča poleteti proti Londonu, je bilo že na poti na vzletno stezo, ko se je na letalu zgodil resen incident. Dve potnici sta se močno sprli, ena je postala nasilna, nato pa se je posadka odločila, da potniki proti letališču Gatwick ne bodo poleteli.

Nadomestni let je načrtovan za danes ob 16.45, potniki, ki so morali noč preživeti v Sloveniji, pa so danes znova na letališču.

Angleško govoreča potnica, ki je bila med včerajšnjim dogodkom na letalu, je za N1 pojasnila, da se je incident zgodil po tem, ko je ena od potnic želela zamenjati sedež. Ker se druga potnica s tem ni strinjala, jo je prva napadla. Nato je posredovalo osebje, ki je agresivno potnico želelo pomiriti, a je ta napadla še stevardeso. “Bilo je glasno in nasilno, a na letalu smo ostali mirni,” je povedala.

“Potnica se je obnašala popolnoma nerazumno in zelo hitro je postala agresivna. Slišali smo, da je udarila drugo potnico, opraskala stevardeso, jo pljunila in ugriznila. Stevardesa, ki je dogodek prijavila osebju, je bila vidno pretresena,” je opisala druga sogovornica. “Agresivna potnica je nato sedla na sedež za mano, kričala je in grozila, da bo osebje zaradi tega izgubilo službo. Ko so prišli policisti, ni hotela z njimi. Upirala se je. Obnašala se je res nerazumno, ljudje se tako ne obnašajo,” je še opisala včerajšnje dogajanje.

Incident na Brniku Incident na Brniku
N1
Incident na Brniku Incident na Brniku
N1
Incident na Brniku Incident na Brniku
N1
Incident na Brniku Incident na Brniku
N1
Incident na Brniku Incident na Brniku
N1
Incident na Brniku Incident na Brniku
N1
Incident na Brniku Incident na Brniku
N1
Incident na Brniku Incident na Brniku
N1
Incident na Brniku Incident na Brniku
N1
Incident na Brniku Incident na Brniku
N1

Še ena od potnic pa je povedala, da je srž problema bila preglasna glasba, ki je odmevala iz telefona. “Sopotnica jo je prosila, naj nadene slušalke, a je ženska popolnoma znorela,” je opisala. Nasilna potnica je napadla sosedo, nato pa še stevardeso, ki jo je želela pomiriti.

Še ena od sogovornic je strnila, da je bila med incidentom precej prestrašena. “Veliko se je dogajalo, nismo vedeli, kaj se bo zgodilo. A je osebje zelo dobro obvladalo situacijo,” je opisala za N1.

Stevardesa potrebovala zdravniško pomoč

Neljubi incident na včerajšnjem letu so danes komentirali tudi pri Fraportu, ki upravlja ljubljansko letališče. Vodja operativnih storitev pri Fraportu Ljubo Moštrokol je poudaril, da je Fraport kot upravitelj letalske infrastrukture deloval le kot vmesni vezni člen, zadeve pa naprej urejata prevoznik in policija.

Ko je pilot med pripravo na vzlet sporočil, da se je zgodil konflikt med potnicama ter da ne bodo vzleteli, so po njegovih besedah o tem obvestili letališko policijo in ambulantne službe. Zdravniško oskrbo je potrebovala stevardesa, a kot je ocenil Moštrokol, je šlo bolj za posledico stresnega dogodka.

“Naši zaposleni v takšnih primerih znajo odreagirati. Seveda potniki niso bili zadovoljni, a zaradi njih nismo imeli težav. Dobili so prevoz in namestitev ter vse, kar jim v takem primeru pripada,” je še pojasnil Moštrokol, ki priznava, da so tovrstni primeri izredno redki.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje