Inštitut 8. marec vendarle dočakal vabilo na sestanek z Golobom

Slovenija 28. Jul 202217:38 > 18:00 4 komentarji
Žiga Živulović Jr./BOBO

Inštitut 8. marec je vendarle prejel vabilo na sestanek s predsednikom vlade Robertom Golobom. A kot je direktorica inštituta Nika Kovač pojasnila za N1, od sestanka nimajo velikih pričakovanj.

Predsednik vlade Robert Golob in ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik se bosta jutri, 29. julija 2022, ob 11. uri ponovno srečala s predstavniki nevladnih organizacij. Na sestanek, ki bo potekal v prostorih ministrstva za javno upravo, pa so bili tokrat povabljeni tudi predstavniki Inštituta 8. marec. Ti na prvi sestanek, ki ga je Golob organiziral konec junija, namreč niso bili vabljeni. “Vse skupaj nas to predvsem opominja, da je naše mesto na ulicah mest in vasi, med ljudmi. Tu se počutimo dobro, tu so doma spremembe,” so takrat v inštitutu zapisali v odgovor na vprašanja o vladnem (ne)vabilu. So pa takrat od Goloba prejeli tudi opravičilo in zagotovilo, da naslednjič nanje ne bodo pozabili.

Direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač je danes za N1 potrdila, da so prejeli vabilo na jutrišnji sestanek, a dodala, da pričakujejo le “informativno srečanje”.

Prvega srečanja premierja z nevladniki so se udeležili predstavniki petnajstih nevladnih organizacij, ki so izrazili željo, da bi bili partner vlade pri iskanju rešitev in sprejemanju zakonodajnih sprememb. Po junijskem sestanku je Golob poudaril, da je bil s tem “narejen prvi korak k temu, da skupaj začnemo naslavljati konkretne probleme.” Na takratnem srečanju so se dogovorili, da bo vlada s civilno družbo poskušala po področjih delovati tudi preventivno. Dialog s civilno družbo pa da bo sprožen, preden bo zakon šel v proceduro, saj bodo na ta način lahko pripravljeni boljši predlogi tako zakonov kot vladnih uredb.

Robert Golob in nevladniki
Vlada Republike Slovenije

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje