Investitorju naj bi omogočil nedovoljene posege na kulturno zaščitenem objektu

Slovenija 12. Apr 202411:29 1 komentar
policija
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Gorenjski policisti na območju Kranja in Ljubljane opravljajo preiskave zaradi suma jemanja podkupnine v povezavi z obravnavo kulturno zaščitenega objekta. Zaradi tega obravnavajo eno osebo, v preteklem tednu pa so izvedli že več preiskav, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Na območju kranjske in ljubljanske policijske uprave potekajo preiskave zaradi suma jemanja podkupnine v povezavi z obravnavo kulturno zaščitenega objekta. V tem tednu so izvedli dve preiskavi stanovanjskih prostorov in prostorov državnega organa. V njih so iskali dokaze za sum storitve kaznivega dejanja jemanje podkupnine, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

Kriminalisti zaradi suma jemanja podkupnine v povezavi z obravnavo kulturno zaščitenega objekta obravnavajo eno uradno osebo. Sumijo, da je storila kaznivo dejanje s tem, ko je v postopku obravnave zaščitenega objekta pripravila dokumentacijo in investitorju omogočila nedovoljene posege na objektu. Osumljene osebe policisti niso pridržali.

Za navedeno kaznivo dejanje je za storilca predpisana denarna kazen ali zapor do štirih let in denarna kazen. Kriminalistično preiskavo bodo v prihodnje nadaljevali s pregledom zaseženih elektronskih naprav ter z zbiranjem obvestil, so še sporočili s PU Kranj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje