Ivan Simič si je premislil in se prijavil za direktorja Fursa

Slovenija 07. Sep 202112:24 0 komentarjev
V. d. direktor Furs Ivan Simič
Bobo

Po poročanju Financ si je vršilec dolžnosti generalnega direktorja Fursa Ivan Simič premislil. Prijavo za direktorja s polnim mandatom je po pogovoru z ministrom za finance vložil včeraj, čeprav je maja zatrjeval, da tega zagotovo ne bo storil.

Ministrstvo za finance je dva tedna nazaj objavilo posebni javni natečaj za položaj generalnega direktorja Finančne uprave RS (Furs).

Po poročanju Financ se je za kandidaturo označil tudi sedanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja Ivan Simič po pogovoru z ministrom za finance Andrejem Šircljem.

Na položaj vršilca dolžnosti ga je vlada imenovala z junijem, preden pa je prevzel vodenje Fursa, je svojo odločitev za vrnitev pojasnil v objavi na svojem blogu.

V zapisu, ki smo ga takrat povzeli, je napovedal, da se decembra vrača na delo v svojo družbo in celo izrecno poudaril, da se na razpis za mesto direktorja ne bo prijavljal. “V času opravljanja funkcije v.d. generalnega direktorja Fursa bo objavljen razpis in pričakujem, kot sem že navedel, da bo za to odlično službo prispelo veliko prijav. Moje med njimi zagotovo ne bo,” je takrat zapisal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!