Iz celjskega podjetja v potok iztekla snov za multivitaminsko pijačo

Slovenija 13. Jan 202311:32 1 komentar
Celje
PROFIMEDIA

V Hudinjo je iz podjetja Tastepoint iztekla manjša količina odpadne vode iztekla manjša količina snovi, ki se uporablja kot osnova za multivitaminske pijače. Kot so sporočili iz podjetja, se je dogodek zgodilo med čiščenjem delovne opreme, voda pa se je obarvala rumeno. Poškodovano cev so sanirali.

Kot so danes povedali v Tastepointu, je odpadna voda v potok Hudinja iztekla iz dela cevi, ki je bil poškodovan.

“Pregledali smo kanalizacijski sistem, odkrili mesto puščanja, sanirali poškodbe in očistili jašek,” so dejali v podjetju. Vodo kontrolirajo, stanje v potoku pa se je že izboljšalo. Izvedli bodo še videopregled celotnega kanalizacijskega sistema z vizualnim spremljanjem stanja potoka.

Tastepoint Slovenija, ki je del ameriške multinacionalke IFF, proizvaja arome in barvila za živila s poudarkom na uporabi naravnih surovin. Družba je leta 2021 ustvarila 119,3 milijona prihodkov od prodaje, kar je dober odstotek več kot leta 2020. Čisti dobiček se je zvišal za 1,3 odstotka na 19,6 milijona evrov. Družba je v obratu v Škofji vasi v zadnjih letih izvedla okoljske naložbe v vrednosti tri milijone evrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje