Iz ferate rešili tri tuje planince: obute so imeli poletne sandale

Slovenija 30. Jul 202209:42 > 09:43
Gorska Reševalna Zveza Slovenije
Gorska Reševalna Zveza Slovenije

Gorski reševalci so v petek zvečer iz ferate Hvadnik reševali družino iz tujine, ki se je neprimerno opremljena odpravila v gore.

Gorski reševalci Gorske reševalne službe Kranjska Gora so včeraj zvečer iz ferate Hvadnik reševali družino tujih planincev, ki jih je med plezanjem ujel dež, so na Facebooku objavili v Gorski reševalni zvezi Slovenije.

Kot navaja Uprava RS za zaščito in reševanje, je tri planince opazil drugi planinec, o tem pa obvestil reševalce. Gorski reševalci so nato s pomočjo vrvne tehnike rešili planince iz ferate in jih pospremili v dolino.

V Gorski reševalni zvezi Slovenije so na Facebooku ob tem zapisali, da so bili pohodniki neprimerno opremljeni. To je razvidno tudi iz fotografij, ki so jih priložili objavi na Facebooku. Na pot so se namreč podali kar v poletnih sandalih.

Ob tem so v Gorski reševalni zvezi Slovenije dodali, da namen objave ni obsojanje napak, pač pa ozaveščanje vseh, ki delajo v turizmu, da tujim neveščim gostom svetujejo najem gorskih vodnikov, ko se odpravljajo na take podvige, ki bi se lahko končali tudi tragično.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.