Izsledili moškega, ki se je izdajal za kriminalista in ogoljufal starko

Črna kronika 25. Okt 202213:31 0 komentarjev
policija, policijski avto
Žiga Živulović jr./Bobo

V nedeljo so policisti na območju Policijske uprave (PU) Celje našli moškega, ki je v sredini oktobra s sostorilcem na območju PU Murska Sobota ogoljufal starejšo žensko. Njegovega sostorilca še iščejo.

V sredini oktobra sta storilca na območju PU Murska Sobota po telefonu lažno prepričala starejšo žensko, da sta kriminalista. Povedala sta ji, da mora z njima na pošto, kjer bo dvignila denar, da bosta preverila pristnost bankovcev. Žensko sta s svojim vozilom odpeljala na več različnih pošt, kjer je dvignila denar in ga predala storilcema.

Enega od osumljencev so policisti minulo nedeljo našli na območju PU Celje in mu odvzeli prostost. 45-letnega osumljenca so po opravljeni hišni preiskavi nato v ponedeljek privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, kjer so ga ovadili za kaznivo dejanje goljufije in lažnega izdajanja za uradno osebo. Sodnik mu je odredil pripor.

Pomurski policisti nadaljujejo zbiranje obvestil, da bi izsledili še drugega storilca. Morebitne oškodovance, ki enakih ali podobnih dejanj niso prijavili, pozivajo, naj to storijo čim prej.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!