Jadranka Rebernik odstopila s čela informativnega programa TVS

Slovenija 19. Sep 202316:36 15 komentarjev
Jadranka Rebernik
Srdjan Živulović/BOBO (Jadranka Rebernik)

Jadranka Rebernik zapušča mesto odgovorne urednice informativnega programa prvega programa Televizije Slovenija. Do imenovanja novega odgovornega urednika bo uredništvo kot vršilka dolžnosti odgovornega urednika vodila Polona Fijavž.

Jadranka Rebernik je odstopila z mesta odgovorne urednice informativnega programa prvega programa Televizije Slovenija. Po besedah naših virov naj kakšnega dopisa, v katerem bi pojasnila svojo odločitev, ne bi posredovala, temveč je zgolj v enem stavku sporočila, da odstopa.

Kot smo poročali, je svet RTVS na dopisni seji prejšnji teden upravo javne radiotelevizije pozval, naj v sodelovanju z vršilcem dolžnosti direktorja TV Slovenija pregleda, ali je informativni program TVS pod vodstvom odgovorne urednice Jadranke Rebernik od junija do septembra letos uresničeval programske standarde. Svojo odločitev je utemeljil z besedami, da se mora odzvati, ko se pojavi utemeljen sum, da “odgovorna oseba odgovarja le na papirju in po funkciji, ne pa tudi v praksi”.

Včeraj je uprava RTV Slovenija vršilca dolžnosti direktorja TV Slovenija Andraža Pöschla zadolžila, da Jadranko Rebernik pozove k pripravi poročila o aktivnostih.

Razmere v informativnem programu TVS je prejšnji teden obravnaval tudi svet delavcev RTVS. Upravo je pozval, naj razišče in odgovori, ali informativni program 1. programa TVS še deluje tako, da lahko opravlja svoje zakonske in statutarne dolžnosti, ter ali odgovorna urednica programa Jadranka Rebernik opravlja zakonske in statutarne naloge.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali na RTVS, bo začasno Jadranko Rebernik kot vršilka dolžnosti nasledila Polona Fijavž, ki se je pred kratkim vrnila z mesta dopisnice RTVS v Berlinu.

Jadranka Rebernik je mesto odgovorne urednice informativnega programa Televizije Slovenija opravljala od decembra 2021, sprva kot vršilka dolžnosti, s polnim mandatom pa je položaj zasedla 4. marca 2022. To je bil sicer njen drugi mandat na položaju odgovorne urednice informativnega programa TVS, prvič je ta položaj zasedala med leti 2015 in 2018.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje