Janez Janša: Brez drame

Slovenija 11. Jul 202121:12 > 22:07 2 komentarja
Janez Janša
Žiga Živulovič jr./Bobo

Volilci so na referendumu z več kot 86 odstotki zavrnili novelo zakona o vodah. Predsednik vlade Janez Janša se je ob tem na Twitterju vprašal, ali je kdaj kakšna leva vlada po izgubljenem referendumu že odstopila.

“Poznate kako levo vlado, ki je odstopila po izgubljenem referendumu? Od večinskega sistema do družinskega zakonika? Zato brez drame. Ne morete pa sedeti doma in ob teh #MSM monopolih pričakovati čudežev na voliščih. Zato hvala vsem, ki ste glasovali. Kakorkoli. Tako se dela,” je na Twitterju dejal predsednik vlade Janez Janša.

Janša je sicer na Twitterju ta teden izrazil zaskrbljenost, da predčasno oddane glasovnice ne bodo ostale na varnem in nedotaknjene. Po ocenah dela politike in nasprotnikov novele zakona o vodah je Janša v svojem tvitu s tem namignil, da bi lahko izid referenduma, če ta ne bo skladen z njegovimi pričakovanji, prepoznal kot nezakonitega.

V NSi obžalujejo, da zakon ni dobil podpore

Na rezultat referenduma so se na Twitterju odzvali tudi v koalicijski NSi. Zapisali so, da obžalujejo, da zakon, ki bi pomenil korak naprej pri varovanju vode in priobalnih pasov, ni dobil zadostne podpore. “Primeri slabih praks kažejo, da sedanja ureditev ni ustrezna. Voljo ljudi bomo seveda spoštovali in se še naprej borili za ohranjanje narave in čiste pitne vode,” so dodali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje