Janković: Če nekdo zapelje v poplavljen podvoz, mu res ne morem pomagati

Slovenija 29. Avg 202313:33 10 komentarjev
Poplave, Ljubljana, podvoz
Bralec

Živce voznikov na ljubljanskih ulicah so sinoči znova preizkušali številni podvozi, ki jih je ob močnem dežju zalila voda. Gre za ponavljajoč se problem, se je strinjal ljubljanski župan Zoran Janković. O kakšnih rešitvah razmišlja občina in kaj župan meni o semaforju, ki bi opozarjal voznike?

Ponedeljkovo deževje je zvečer v Ljubljani povzročilo pravi prometni kolaps, saj je voda zalila več podvozov. Poplavljeni so bili podvoz na Celovški cesti pri Tivoliju ter podvoza na Šmartinski in Dunajski cesti. Voda je zalila tudi nekatere druge ceste.

O težavah v podvozih je na novinarski konferenci spregovoril tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Kot je dejal, so se o rešitvah za ponavljajoča se poplavljanja cestnih podhodov že pogovarjali s strokovnjaki. Ti kot edino rešitev priporočajo, da na cesti pred podhodom zgradijo ponikalnice, ki bi meteorno vodo zajele, še preden bi stekla v podhod. Na ljubljanski občini o tej rešitvi za zdaj zgolj razmišljajo, saj prostora za gradnjo še nimajo.

Poplavljanje podvozov je v prestolnici ob močnih nalivih zelo pogosto. Večkrat se je že zgodilo, da je kakšen voznik spregledal stoječo vodo in se ujel v poplavljeni podvoz. Zato se je večkrat pojavila ideja, da bi v primeru poplav voznike nad podvozi opozarjal semafor. Župan je pojasnil, da so bili včeraj ob podvozih takoj prisotni gasilci, ki so usmerjali promet, in da namestitev semaforja ne bi bila problematična. “Vendar če nekdo zapelje v podvoz, ko vidi, do kod sega voda, mu res ne morem pomagati,” je komentiral Janković.

Podvozi so bili zjutraj že popolnoma prevozni, saj po županovih besedah voda iz njih odteče kmalu po koncu padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje