Zalit podvoz na Celovški: voznik obtičal in se rešil skozi okno (VIDEO)

Slovenija 28. Avg 202319:16 13 komentarjev

Tudi Ljubljano so v ponedeljek pozno popoldne zajele nevihte z močnejšimi nalivi. Voda je znova zalila tudi podvoz na Celovški cesti, ki povezuje Šiško in center mesta. Avto je v vodi obtičal, voznik pa se je iz poplavljenega vozila rešil skozi okno. 

Agencija RS za okolje (Arso) je za ponedeljek izdala rdeče opozorilo, da bodo popoldne in proti večeru na zahodu in v osrednjem delu Slovenije nastale močnejše nevihte z nalivi. Tudi prestolnico je okoli pete ure popoldan zajelo močnejše deževje.

V Ljubljani, ki jo je močnejše deževje včeraj zajelo po 17. uri, je voda zalila podvoz na Celovški cesti, ki povezuje Šiško in center mesta. En avtomobil je v vodi obtičal. Sodeč po fotografiji pa se je voznik iz poplavljenega vozila rešil skozi okno. Sicer je v ponedeljek zalilo številne podvoze v Ljubljani.

Poplavljen podhod, Ljubljana
Bralec (Moški je plezal iz zalitega avtomobila)

Pri podvozu na Celovški cesti ne gre za osamljen primer, voda je podvoz nazadnje zalila julija, nekajkrat pa tudi lani. Zakaj podvoz na Celovški cesti nima urejene signalizacije, ki voznike v primeru hudih nalivov in poplav opozarja, da podvoz takrat ni prevozen, smo ljubljansko občino spraševali že lani septembra.

Zakaj podvoz nima signalizacije, ki bi opozarjala na poplave?

Takrat so na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet na ljubljanski občini septembra lani pojasnili, da se ceste in spremljajoča infrastruktura ne projektirajo glede na ekstremne pojave, ampak na povprečje, ki velja za ta del Evrope. “Poplavljanje podvozov se ob običajnih padavinah ne dogaja, infrastruktura je za povprečne količine ustrezno urejena, zato večjih gradbenih posegov na območju podvozov za zdaj ne načrtujemo,” so takrat pojasnili.

N1
N1
N1
N1
N1
N1

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje