Janković: Če sanitarije ne bodo odprte, bomo iskali novega najemnika Čolnarne

Slovenija 18. Jul 202314:08 9 komentarjev
Čolnarna
GOOGLE MAPS

Obiskovalci ljubljanskega parka Tivoli so se v zadnjem času pritoževali nad stanjem sanitarij v gostinskem lokalu v Tivoliju. Ljubljanski župan Zoran Janković je komentiral, da bodo, če sanitarije ne bodo odprte, razmislili o odpovedi pogodbe najemniku. "Z občino smo se zmenili, da bomo sanitarije zaklepali," je dejal vodja Čolnarne Marko Kmetič.

Tivoli je največji ljubljanski park in skupaj s Šišenskim hribom in Rožnikom tvori krajinski park na skupni površini 459 hektarjev, vendar pa nima javnega stranišča. Na pomanjkljivost je ob lanskem odprtju otroškega igrišča opozorilo več staršev, v preteklosti je bilo tudi več pozivov na občinskem portalu Mestne občine Ljubljana.

Edine sanitarije, ki so v Tivoliju na voljo, so v lokalu Čolnarna, a njihovo stanje naj bi bilo problematično. Pred približno enim mesecem je eden od uporabnikov občinskega portala občine opozoril, da so sanitarije zanemarjene. Zapisal je, da sta bila oba lijaka straniščnih školjk zamašena in napolnjena z vodo, na vratih pa je bilo že nekaj dni obešeno obvestilo, da sanitarije ne delujejo.

Da je stanje sanitarij v Čolnarni zares slabo, je na spletu v komentarjih opozorilo več drugih obiskovalcev gostinskega lokala.

Ljubljanski župan Zoran Janković je na redni novinarski konferenci danes izpostavil, da so opravili inšpekcijski nadzor in najemniku postavili določene pogoje. “Če sanitarije ne bodo odprte, kar je bil pogoj, in če ne bodo čiste ter urejene, bomo najemniku odpovedali pogodbo in iskali novega,” je dejal Janković.

Vodja Čolnarne: Sanitarije bomo zaklepali

V gostinskem lokalu Čolnarni so pojasnili, da bodo v prihodnje sanitarije zaklepali, saj so se v zadnjem času začele pojavljati težave, sanitarije pa obiskujejo tudi številni obiskovalci Tivolija. “V sanitarijah so se med drugim zbirali tudi brezdomci, zato smo se odločili za ta korak in na občini so se strinjali,” je za N1 dejal vodja Čolnarne Marko Kmetič.

Dodal je še, da se ob gostinskem lokalu zadržujejo brezdomci, zato se z občino pogovarjajo, da bi ga bolj osvetlili in mogoče dodali obhod varnostne službe v nočnih urah.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje