Janković: Ljubljanski maraton ne bo prestavljen, dostop do volišč bo omogočen

Slovenija 06. Sep 202215:25 3 komentarji
Ljubljanski maraton
Foto:Žiga Živulović jr./Bobo

Ljubljanski maraton bo potekal na isti dan kot prvi krog predsedniških volitev, organizatorji pa bodo omogočili dostop do volišč, je na novinarski konferenci povedal ljubljanski župan Zoran Janković. Volivci bodo zaradi maratona zaprte ceste lahko prečkali peš in z invalidskimi vozički, dostop z avtomobili pa ne bo mogoč.

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je na tiskovni konferenci povedal, da Ljubljanskega maratona ne bodo prestavili. Kot smo poročali, je prejšnji teden predsednik Državne volilne komisije (DVK) Peter Golob organizatorje Ljubljanskega maratona pozval, da naj zaradi sovpadanja datuma maratona s prvim krogom predsedniških volitev razmislijo o možnosti prestavitve termina maratona.

Prvi krog predsedniških volitev bo 23. oktobra.

Po Golobovih besedah morajo organizatorji v času glasovanja volilcem zagotoviti neoviran dostop do volišč, kar bi bilo zaradi zapor cest v času maratona močno oteženo, nekaterim pa celo onemogočeno. Župan Janković je še povedal, da so organizatorji skupaj z DVK pregledali traso maratona že pred pozivom o prestavitvi datuma maratona.

Kot pravi Janković, za večino volišč trasa, kjer bo potekal maraton, ne predstavlja prevelikih težav. Dostop do volišč bodo uredili tako, da bodo volilci za prečkanje zaprtih cest počakati, da kolona tekačev odide mimo, nato pa jih bodo prostovoljci spuščali čez cesto.

Opozoril je, da po zaprtih cestah dostop z avtomobili ne bo mogoč do trenutka, ko bodo ceste spet odprli. Ceste bodo odpirali postopoma, takoj ko bo zadnji tekač odtekel, bodo cesto odprli. Cel dan bo zaprt le center mesta. “Ampak po centru mesta moraš tako ali tako peš,” je še dodal Janković.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje