Janković vztraja pri združitvi ljubljanskih vrtcev: “Našel sem rešitev”

Slovenija 13. Feb 202414:00 8 komentarjev
Zoran Janković
Foto: Foto:Borut Živulovič /BOBO

Ljubljanski župan Zoran Janković stoji za združitvijo poslovanja ljubljanskih vrtcev. Ob tem zahteva, da ima vsak vrtec popolno avtonomijo v strokovnem delu. "Našel sem rešitev, kako bi oboje združili," je dejal na novinarski konferenci. Rešitve ni razkril, bodo pa o tem razpravljali na četrtkovem sestanku strokovne skupine za združitev.

V četrtek se bo Zoran Janković sestal s tremi ravnateljicami ljubljanskih vrtcev in glavnim tajnikom Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) Branimirjem Štrukljem.

“V delovni skupini, kjer so dobili neko gradivo, so to vzeli zdravo za gotovo, ampak to gradivo lahko doživi spremembe,” je poudaril. Tudi na sestanku s Štrukljem prejšnji teden sta pregledovala, kaj v gradivu bo treba spremeniti, je dodal.

Trdi, da je predlog napisan zelo dobronamerno za otroke, starše in sodelavce. “Ne pustim si, da kdor koli podvomi o mojem odnosu do otrok,” je dejal in dodal, da tretjino proračuna namenijo zanje.

Dejal je, da bo treba v zakonu opredeliti tudi vpliv odločevalcev na zavod, da v prihodnosti ne bo prišlo do zlorabe avtonomije posameznih vrtcev ali drugih pritiskov na ravnatelje.

Župan je komentiral tudi zbiranje podpisov pod peticijo Sviza za ohranitev samostojnih vrtcev v Ljubljani, ko naj bi pretendentka za direktorico združenega vrtca Barbara Novinec po Štrukljevih besedah skušala vplivati na podpisovanje peticije. Novinec je vse obtožbe zavrnila.

Janković je dejal, da verjame zagotovilu Novinec, da je zbiranje podpisov organizirala kot vsa leta pred tem. Na občini pa bodo počakali, da sindikat zbere vse podpise.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje