Janša Počivalška že prosil za ime novega pravosodnega ministra

Slovenija 27. Maj 202114:47 > 16:46 0 komentarjev
Janez Janša
Žiga Živulovič jr./Bobo

Po odstopu Lilijane Kozlovič z mesta ministrice za pravosodje je premier Janez Janša na Twitterju sporočil, da je predsednika SMC Zdravka Počivalška že zaprosil, "da v zakonskem roku oziroma čimprej predlaga novo ime".

Po odstopu Lilijane Kozlovič z mesta ministrice za pravosodje je premier Janez Janša na Twitterju sporočil, da je predsednika SMC Zdravka Počivalška že zaprosil, “da v zakonskem roku oziroma čim prej predlaga novo ime”.

Dodal je, da je čas, ko je na sodišču padel zadnji tožilski konstrukt proti Francu Kanglerju, zelo primeren za odstop ministrice za pravosodje. “Žal je bilo v zadnjem letu premalo narejeno, da se take zlorabe tožilstva in drastična kršenja človekovih pravic ne bi več ponavljali,” je zapisal. Počivalšek je medtem že tvitnil, da bo stranka SMC v najkrajšem času predlagala naslednika ali naslednico Lilijane Kozlovič.

V NSi pričakujejo, da delo na ministrstvu ne bo zastalo

V koalicijski NSi po odstopu ministrice Kozlovič pričakujejo, da delo na pravosodnem ministrstvu zaradi nastale situacije ne bo zastalo. Želijo si čimprejšnjega imenovanja ministra s polnimi pooblastili, poroča STA. Slovenijo namreč na področju pravosodja čakajo veliki izzivi, zlasti okrepitev zaupanja ljudi v sodstvo in druge institucije pravne države, so zapisali v stranki.

Ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič je, kot smo prvi poročali na N1, z ministrskega mesta odstopila po današnji seji vlade, na kateri so ministri odločili, da razveljavijo postopek izbire evropskih delegiranih tožilcev. Ministrica se seje ni udeležila, nadomeščal jo je državni sekretar.

Lilijana Kozlovič je v preteklosti že zatrdila, da od kandidatov, ki so bili izbrani strokovno, ne bo odstopila. Ministrica pa naj bi nasprotovala tudi ponovitvi postopka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!