Je vzrok spora med Dončičem in njegovo mamo njen partner?

Slovenija 08. Sep 202210:37 2 komentarja
Mirjam Poterbin in Luka Dončić
PROFIMEDIA

Po neuradnih informacijah, o katerih danes poroča portal Necenzurirano, je poslovni spor med Luko Dončičem in njegovo mamo Mirjam Poterbin nastal zaradi maminega partnerja Borisa Požega. Dončič si namreč nadzor nad svojo blagovno znamko prizadeva pridobiti, odkar je njegova mama Požega vključila v trženje znamke.

Slovenski košarkarski superzvezdnik Luka Dončić je v torek vložil zahtevo za preklic registracije blagovne znamke “LUKA DONCIC 7”, ki je v lasti njegove mame Mirjam Poterbin. Po neuradnih informacijah, o katerih je na začetku tedna poročal nemški tabloid Bild, danes pa slovenski portal Necenzurirano, je vzrok spora Boris Požeg, partner Mirjam Poterbin.

V današnjem telefonskem pogovoru Požeg za N1 ni želel komentirati teh informacij oziroma je poudaril, da nima česa dodati k sporočilu, ki ga je včeraj javnosti poslala Mirjam Poterbin. Prav tako ni želel komentirati neuradnih informacij, da z Mirjam Poterbin zasebno nista več v zvezi. “To je osebna zadeva,” je dejal.

Dončić je soglasje za registracijo polnega imena kot blagovne znamke mami predal na začetku svoje kariere v ameriški ligi NBA, torej jeseni 2018. Na ameriški urad za patente pa se je prvič obrnil julija 2021. Takrat je, po več mesecih neuspešnih pogajanj, prek odvetniške družbe Brown Rudnick uradu pisno sporočil, da želi omenjeno soglasje preklicati.

“Gledati moram naprej,” je povedal Dončič ameriškemu novinarju Marcu Steinu, ki je v torek razkril Dončičevo zahtevo za preklic registracije blagovne znamke. “Še naprej rastem kot igralec in oseba, zato mi je pomembno, da nadzorujem lastno blagovno znamko in se osredotočim na vračanje svojim skupnostim,” je pojasnil.

Mirjam Poterbin je nato sporočila, da so njenega sina v zadnjih dveh letih obkrožili ljudje, ki želijo popoln nadzor nad njegovim življenjem in kariero.

Luka Dončič ima šele 23 let in mnogi pričakujejo, da bo tudi s trženjem svoje blagovne znamke v naslednjih letih zaslužil več deset, če ne celo več sto milijonov evrov.

Mirjam Poterbin in Luka Dončić
Osebni arhiv Mirjam Poterbin

Požeg direktor in solastnik LD77

Niso osamljena mnenja, da je (poslovni) spor med Luko Dončičem in njegovo mamo nastal, ker je Dončiča zmotilo, da je njegova mama trženje njegove znamke zaupala svojemu partnerju Borisu Požegu. Danes je o teh neuradnih informacijah poročal spletni portal Necenzurirano in pri tem objavil nekaj podrobnosti o Požegovem poslovanju ter njegovi vpletenosti v trženje Dončičeve znamke.

Požeg je februarja 2021 postal direktor in manjšinski solastnik ljubljanskega podjetja LD77. Pred tem je bila Mirjam Poterbin edina lastnica in zastopnica tega podjetja, ki trži ime Luke Dončiča v Evropi.

Požeg se je torej uradno v podjetje LD77 vključil štiri mesece, preden je Dončič prvič pisal ameriškemu uradu za patente.

Požeg kupil zapuščen hotel

Po tem se je Požeg lotil tudi drugih poslov, poudarja Necenzurirano. Konec lanskega leta je skupaj s partnerji kupil zapuščeni hotel Belcijan na Planini pod Golico, ki ga namerava obnoviti in v dveh letih ponovno odpreti, poroča spletni portal. Letos spomladi pa je ustanovil gradbeno podjetje Eko Slam, pri čemer iz javno dostopnih podatkov še ni jasno, kje bo gradil in kako financira vse te projekte, piše Necenzurirano.

Pred tem je imel Požeg več poslovnih težav, pišejo na spletnem portalu. Njegov nakup jeseniškega hokejskega kluba v letu 2015 ni uspel, potem ko ni zagotovil obljubljenih 150.000 evrov. Leta 2018 pa je v stečaju končalo njegovo podjetje MPB 4, prek katerega je pod blagovno znamko Pixi prodajal sladoled. Skupno je v stečaju prijavljenih za 34.000 evrov terjatev, od tega 30.000 evrov zahteva finančna uprava (Furs).

Že pred leti pa sta šli v stečaj podjetji Astra Biomasa in Domačija pri Vodniku, v katerih je bil Požeg direktor. Lastnik podjetja Astra Biomasa je bil hokejski delavec z Bleda Diko Stevič, ki je bil znano kot eden najožjih sodelavcev znanega hokejskega funkcionarja, zdaj pokojnega Nestla Aljančiča. Astra Biomasa pa je bila lastnik podjetja Domačija pri Vodniku, ki je upravljalo znano gostilno na Vodnikovi cesti v Ljubljani.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje