Odzvala se je mama Luke Dončića: Želijo se okoristiti z mojim sinom

Slovenija 07. Sep 202215:44 6 komentarjev
Mirjam Poterbin
BOBO

"Vse, kar je napisano, prihaja s strani ljudi, ki so Luko obkrožili v zadnjih dveh letih in želijo popoln nadzor nad njegovim življenjem in kariero. Nočem prati umazanega perila v javnosti, sploh v času, ko mora biti Luka zbran in fokusiran na pomembne tekme, ki so pred njim," je v odzivu na poročanje, da je Luka Dončić vložil zahtevek za preklic registracije blagovne znamke "LUKA DONCIC 7", sporočila športnikova mama Mirjam Poterbin.

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je v torek vložil zahtevo za preklic registracije blagovne znamke “LUKA DONCIC 7”, ki je v lasti njegove mame Mirjam Poterbin. Vložitev zahtevka pri Ameriškem uradu za patente in blagovne znamke je zadnji korak v večmesečnem prizadevanju 23-letnega zvezdnika, da ponovno pridobi popoln nadzor nad blagovnimi znamkami, ki nosijo njegovo ime. “Gledati moram naprej. Še naprej rastem kot igralec in oseba, zato mi je pomembno, da nadzorujem lastno blagovno znamko in se osredotočim na vračanje svojim skupnostim,” je za The Stein Line povedal Dončić.

Dončićeva mama Mirjam Poterbin je v odzivu zapisala, da “vse, kar je napisano, prihaja s strani ljudi, ki so Luko obkrožili v zadnjih dveh letih in želijo popoln nadzor nad njegovim življenjem in kariero”. “Nočem prati umazanega perila v javnosti, sploh v času, ko mora biti Luka zbran in fokusiran na pomembne tekme, ki so pred njim. Od njegovega rojstva naprej mi je bilo vedno pomembno samo to, da je Luka srečen in da mu je omogočeno, da sledi svojim sanjam, kar je normalno za vsako mamo. Grožnje ljudi, ki se hočejo okoristiti z mojim sinom, pa mi tudi tako, da pišejo takšne članke ob najmanj primernem času za Luko, ne bodo prišle do živega. Vedno bom in stojim za tem, da obvarujem svojega sina in od tega nikoli ne bom odstopala,” je sporočila v izjavi za javnost.

Začetki segajo v njegovo krstno sezono v ligi NBA

Začetki zgodbe in nesoglasij nad blagovno znamko Luke Dončića segajo v njegovo prvo sezono v ligi NBA 2018/2019, ko je soglasje za registracijo polnega imena kot blagovne znamke predal mami. Po številnih poskusih in pogajanjih o prenosu nadzora nad pravicami pa je prek odvetniške družbe Brown Rudnick, ki zastopa Luko Dončića, julija 2021 pisno sporočil, da želi omenjeno soglasje preklicati, poroča novinar Marc Stein.

Luka Dončić
PROFIMEDIA

Nesoglasja naj bi sicer nastala, ko je košarkarski zvezdnik kot blagovno znamko pod lastnim nadzorom želel registrirati ime “LUKA DONCIC”, a je Ameriški urad za patente in blagovne znamke njegovo prošnjo zavrnil zaradi obstoječe blagovne znamke “LUKA DONCIC 7”, ki se ji Mirjam Poterbin ni želela odpovedati. V zahtevku, ki ga je v imenu košarkarja vložila odvetniška družba Brown Rudnick, je sicer navedeno, da Dončić ni povezan z znamko “LUKA DONCIC 7”, prav tako pa ne odobrava trženja blaga in storitev pod omenjenim imenom.

Za vsa partnerstva in pogodbe v ZDA sicer skrbi Dončićevo podjetje Luka99 Inc., ki je tudi vložilo vlogo za preklic soglasja Mirjam Poterbin. Kot navaja Stein, Dončić namreč ni več povezan s podjetji, ki imajo v lasti in tržijo blagovno znamko LD77 ter upravljajo spletno stran lukadoncic.com. Te družbe, kot izhaja iz slovenskih javnih evidenc (Ajpes), trenutno soupravljata Mirjam Poterbin in direktor Boris Požeg.

Dončić je dejal, da je vloga za preklic soglasja za uporabo blagovne znamke z njegovim imenom zadnji poskus v pridobitvi popolnega nadzora nad svojim imenom, dobrodelno fundacijo in ostalimi povezanimi poslovnimi zadevami in da mu podobne znamke preprečujejo, da bi imel pravice do uporabe lastnega imena.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje