Julija in avgusta brezplačen javni prevoz za dijake in študente

Slovenija 15. Jun 202314:57 2 komentarja
Avtobusna postaja LPP
Aljaž Uršej/N1

Dijaki in študentje se bodo lahko s subvencioniranimi mesečnimi vozovnicami, kupljenimi junija, vozili vse do 31. avgusta.

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je podaljšalo veljavnost junijskih subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake in študente, in sicer do 31. avgusta letos. Dijaki in študenti bodo lahko tako javni potniški promet v poletnem času uporabljali brezplačno. Vozovnice se bodo podaljšale samodejno.

Kot so danes sporočili z ministrstva, bodo lahko javni potniški promet tudi letos poleti brezplačno uporabljali vsi študenti in dijaki, ki bodo opravili nakup mesečne subvencionirane vozovnice za junij.

Z ukrepom želijo po njihovih navedbah mlade spodbuditi k uporabi javnega potniškega prometa. Kot so izpostavili, lahko mladi brezplačne vozovnice uporabljajo tudi za izlete, športne dejavnosti ali denimo prevoz na delo, ki ga opravljajo v poletnih mesecih.

Avtomatsko podaljšanje junijskih mesečnih subvencioniranih vozovnic se bo samodejno izvedlo v sistemu integriranega javnega potniškega prometa in bo za upravičence brezplačno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje