Junaška policista sredi noči opazila gorečo hišo in zbudila ljudi v njej

Slovenija 04. Dec 202314:27 4 komentarji
Policija
Foto: Žiga Živulović jr. /BOBO

Policista sta med kontrolo prometa v okolici Mozirja sredi noči opazila požar. Hitro sta odhitela h goreči hiši in zbudila prebivalce, pomagala pa sta tudi gasilcem. "Na sodelavca, ki sta nesebično priskočila na pomoč, smo zelo ponosni," so sporočili s celjske policijske uprave.

Mozirska policista sta v soboto ponoči med nadzorom prometa v Ljubiji opazila požar v bližnji soseski. Kot so sporočili s PU Celje, sta se takoj odpeljala na kraj požara in zbudila lastnike gorečega objekta in stanovalce sosednjih hiš.

Ker bi se požar lahko razširil na sosednje hiše, sta policista pomagala stanovalcem treh hiš zapustiti domove. Z gorečega območja sta  pravočasno rešila še dva avtomobila v last družine, pri kateri je zagorelo. Eden od policistov je gasilcem pomagal tudi položiti gasilske cevi, so zapisali na PU Celje. V požaru, ki ga je povzročilo pregretje dimniške tuljave, ni bil nihče poškodovan.

Ker sta se moža v modrem med samoiniciativno pomočjo nadihala dima, so ju na kraju požara pregledali reševalci Zdravstvenega doma Mozirje. “Na sodelavca, ki sta nesebično priskočila na pomoč občanom in s požrtvovalnim ravnanjem preprečila hujše posledice, smo zelo ponosni,” so še zapisali na celjski policijski upravi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje