Sestanek Pahorja z vodjo protestnikov Stevanovićem

Slovenija 03. Okt 202117:57 > 04. Okt 2021 06:49 2 komentarja
Borut Pahor
Borut Živulović/BOBO

Predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki je vabil na sredine proteste, se bo v ponedeljek dopoldne srečal s predsednikom republike Borutom Pahorjem, so sporočili iz stranke. V uradu predsednika so v zvezi s tem za STA dejali le, da je predsednik obljubil dialog in da se bo tega držal.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v stranki Resni.ca, bo Zoran Stevanović v pogovoru Borutu Pahorju predlagal, da pozove vlado k odstopu in predčasnim volitvam ter k odpravi obvezujočih ukrepov PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

V uradu predsednika so ob tem pojasnili le, da je Pahor obljubil dialog in da bo tej obljubi sledil. Spomnili so še, da je predsednik v preteklosti nekatere protestnike že sprejel in jim prisluhnil.

Zoran Stevanović
N1

Policija Zorana Stevanovića obravnava kot organizatorja protestov pred dvema tednoma, ki so se sprevrgli v nasilne izgrede. Policijska preiskava, ki bo pokazala, ali je storil kakšno kaznivo dejanje, še poteka.

Vabi na proteste, saj “bodo vse oči uprte v Slovenijo”

Medtem pa Stevanović, ki je v preteklosti po družbenih omrežjih vabil na sredine proteste, ki so se nazadnje sprevrgli v blokado cest, policija pa je za njihovo končanje uporabila vodni top in solzivec, na družbenih omrežjih znova poziva k udeležbi na protestu prihodnji teden.

Kot napoveduje, želi izkoristiti pozornost javnosti ob tem, ko bo prihodnji teden v Sloveniji potekal vrh EU-Zahodni Balkan. Voditelji držav se bodo na neformalni delovni večerji zbrali v torek. Vse oči EU bodo uprte v Slovenijo, je zato zapisal Stevanović in navedel, da je pritisk treba stopnjevati.

Janša Stevanovića primerja z Mussolinijem

Na napoved protestov se je na družbenem omrežju Twitter že odzval premier Janez Janša, ki je ocenil, da je tako “govoril Mussolini pred pohodom na Rim”. “Posledice so znane,” je dodal.

Spletni portal Siol medtem poroča, da je Stevanović na Facebooku objavil tudi pismo, ki ga je naslovil na vlado in v katerem jo poziva k takojšnjem odstopu in ukinitvi pogojev PCT. Zahtevo naj bi podkrepil prav z namigom o morebitni blokadi slovenskih cest in države pred vrhom EU-Zahodni Balkan.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje