Nasilni izgredi: koga obravnava policija

Koronavirus 16. Sep 202107:43 > 12:15 3 komentarji

Policija po neuradnih informacijah N1 kot organizatorja včerajšnjega izgreda na Trgu republike v Ljubljani obravnava Zorana Stevanovića. Kot soorganizatorja po informacijah N1 policija obravnava tudi enega od vodij navijaške skupine Green Dragons.

V sredo popoldan so se na Trgu republike v Ljubljani zbrali nasprotniki ukrepov za zajezitev covida-19. Proti večeru se je protestni shod sprevrgel v nasilne izgrede, v katerih je bilo poškodovanih tudi več policistov.

Po neuradnih informacijah N1 policija kot organizatorja včerajšnjega nasilnega protesta obravnava Zorana Stevanovića.

Gre za kranjskega mestnega svetnika, nekdanjega kandidata za kranjskega župana in nekdanjega policista, ki je včeraj na Trgu republike v Ljubljani nagovoril 8.000-glavo množico. Nekdanji član SNS je januarja letos ustanovil svojo proticepilsko stranko.

Stevanović je te informacije zavrnil in medijem sporočil, da ga policija “niti enkrat po javnem shodu ni kontaktirala”. Dodal je, da navzočnost policije na protestu, ki je trajal med 18.00 in 19.40, sploh ni bila potrebna, saj ni prišlo niti do enega incidenta. V sporočilu še trdi, da je izgrednike aktivirala oblast, da so uprizorili spopad s policisti. “Izgredi in sam shod nimata popolnoma nič skupnega torej,” je dodal.

Obravnavajo tudi enega od vodij Green Dragons

Včeraj smo na N1 poročali, da so se nasilnih izgredov udeležili tudi člani navijaške skupine Green Dragons. Ta informacija se je po neuradnih podatkih izkazala za točno. Kot soorganizatorja po informacijah N1 policija obravnava tudi enega od vodij navijaške skupine Green Dragons.

Nasilni protesti so se zgodili tudi po protestih novembra lani. Kot organizatorja teh protestov je policija obravnavala Anisa Ličino, ki mu sodijo tudi zaradi prodaje drog.

Na tviterju je včerajšnjim izgrednikom podporo izrazil Urban Purgar, do prejšnjega tedna predsednik Društva za promocijo tradicionalnih vrednot, pripadnik takoimenovanih rumenih jopičev, v javnosti znan po širjenju nestrpnosti.

Več o dogajanju na izgredih:

>> NOVI POSNETKI VČERAJŠNJIH IZGREDOV
>> IZGREDI V LJUBLJANI: SOLZIVEC IN VODNI TOP, VEČ POŠKODOVANIH POLICISTOV
>> IZGREDNIKI METALI SMETNJAKE, PO ZRAKU LETELE BAKLE
>> TRENUTEK, KO SO V PARLAMENT PRILETELE PRVE BAKLE
>> POLICIJA PO LETU DNI ZNOVA UPORABILA VODNI TOP
>> POLICIJA ZARADI NEMIROV KLICALA REZERVE
>> JANŠA: VLADA NE BO POPUŠČALA NOBENIM PRITISKOM