Kaj bo Rogaška Slatina storila z dobrim milijonom, ki jim je padel z neba

Slovenija 22. Apr 202313:19 1 komentar
Rogaška Slatina
Rogaška Slatina. (Foto: PROFIMEDIA)

Občinski svetniki v Rogaški Slatini so se odločili, za katere projekte bodo porabili denar, ki so ga prejeli iz naslova davka na 11,1 milijona evrov, ki jih je lani v Eurojackpotu zadel Slatinčan. Gre za 1,67 milijona evrov, največji del bo namenjen izgradnji letnega kopališča.

Občinski svet Občine Rogaška Slatina je na spletni strani občine razkril, za katere projekte bodo porabili več kot milijon evrov in pol, ki so ga prejeli iz naslova davka od iger na srečo.

Konec januarja lani je namreč občan Rogaške Slatine na Eurojackpotu zadel glavni dobitek v vrednosti 11,1 milijona evrov. Od navedenega zneska je občina prejela 15 odstotkov, torej okrog 1,67 milijona evrov.

Odločitev o tem, kako bodo denar porabili, so občinski svetniki sprejeli na podlagi številnih predhodno izvedenih poizvedovanj in javne ankete občanov. Zadali so si dva cilja: večji del sredstev porabiti za en namen in izvesti projekte, namenjene čim večjemu delu skupnosti, ki so bili v preteklosti že večkrat predlagani v izvedbo.

“Naša želja je, da predlog porabe teh sredstev oblikuje čim širši krog občank in občanov in da jih namenimo za vsebine, ki bodo zadovoljile želje in pričakovanja vseh generacij,” je lani ob prejemu sredstev na račun občine povedal njen župan Branko Kidrič.

Največji del zneska, in sicer 1,42 milijona evrov, bo namenjen sofinanciranju gradnje Letnega kopališča Rogaška Slatina. Cena celotnega projekta znaša 2,5 milijona evrov, so zapisali na spletni strani občine. Odprtje kopališča je načrtovano za poletje 2026.

30.000 evrov bo namenjenih nakupu e-vozila za izvajanje prevozov občanov v sistemu Prostofer.

Finančna sredstva so občini omogočila tudi, da povečajo obseg sredstev za izvajanje projektov ožjih delov skupnosti, tako bodo 200.000 evrov namenili sofinanciranju asfaltiranja lokalnih cest. Okrog 20.000 evrov bodo porabili za izvedbo dveh večjih javnih koncertov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje