Kaj je Saša Dončić poklonil Gabrieli in ali meni, da bo Luka osvojil prstan NBA

Magazin 01. Feb 202410:35 4 komentarji
Saša Dončić
Foto: PROFIMEDIA

Nekdanji košarkar in športni direktor Košarkarske zveze Slovenije Saša Dončić je bil gost Metropolitanovega podkasta, v katerem je med drugim spregovoril o starševstvu, ljubezni do košarke in seveda o sinu Luki Dončiću ter njegovi mali Gabrieli.

V podkastu Greenroom z Urško Pirš, ki si ga je mogoče ogledati na portalu Metropolitan, je Saša Dončić spregovoril tudi o vnukinji Gabrieli, ki je konec januarja dopolnila dva meseca. O njej ne razkrije veliko, saj spoštuje željo sina Luke Dončića po zasebnosti, izda pa, da se kot dedek počuti fenomenalno in da je mala Gabriela zdrava ter prelepa.

Ob rojstvu je vnukinji poklonil nekaj, za kar upa, da ji bo ostalo do konca življenja. Nakit? “Ja, nakit oziroma nekaj podobnega temu,” je odgovoril na vprašanje voditeljice.

Tako Saša kot njegov sin sta očeta postala pri 24 letih, starejši Dončić pa je oče še enkrat postal 18 let pozneje – danes ima šestletno hčerko, s katero je Luka v rednih kontaktih. O starševstvu pa dodaja še, da so otroci nehote naši učitelji.

Gabriela Dončić
Foto: lukadoncic/INSTAGRAM

Saša Dončić je nedavno postal športni direktor Košarkarske zveze Slovenije. Kot je povedal v podkastu, je ob prejetju ponudbe nemudoma govoril s sinom, ki mu je rekel, da je vesel in da nima nič proti. “To mi je veliko pomenilo,” je dodal.

Košarka sicer Saši pomeni vse – igral jo je, odkar ve zase, po koncu igralske kariere se je usmeril v trenerske vode. “Je edina stvar, ki jo znam ali vsaj mislim, da jo znam,” je dodal o svoji ljubezni do tega športa.

Seveda zvesto spremlja tudi sinove tekme v NBA, ne spomni se, da bi kdaj kakšno izpustil, čeprav so po našem času na sporedu ponoči. Na sina je ponosen tudi, ker so ga znova izbrali v prvo peterko tekme All Star in ker je prejel celo pol milijona več glasov kot Stephen Curry.

Starejši Dončić si je zamislil, da je Luka osvojil prstan NBA. “Če ga morda ne bo, ga bom kupil na bazarju in mu rekel: Evo. Ampak verjamem, da ga bo. Ker vse, kar si je do zdaj zaželel, je dosegel. Zato verjamem, da se bo to prej sli slej zgodilo,” je prepričan.

Junija bo Saša dopolnil abrahama, ob tem pa pravi, da se počuti kot 18-letnik in najbogatejši človek na svetu, ker so njegova otroka in vnukinja zdravi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje