Umor v Kidričevem: ženo pripeljal na kraj, kjer jo je umorila njegova sodelavka

Črna kronika 08. Apr 202412:45 > 14:05

Ob zaključku preiskave umora v bližini Kidričevega so na Policijski upravi Maribor predstavili podrobnosti. Kot je povedal vodja mariborskih kriminalistov, sta bila osumljena moški in ženska sodelavca, ki sta se zbližala in nato načrtovala umor njegove žene. Umorjena je bila mati štirih otrok, ki jih je že odpeljala socialna služba.

V petek je sprehajalka v bližini Kidričevega našla mrtvo osebo. Policisti so ugotovili, da gre za 33-letno žensko iz okolice Ptuja, ki je umrla nasilne smrti. Prijeli so dva osumljenca, in sicer 37-letnega moškega in 33-letno žensko.

Ob koncu preiskave je vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor Stanko Vidovič predstavil ugotovitve zaključene preiskave.

Kot je dejal, je 23. marca 37-letnik z območja Ptuja prijavil izginotje žene, ki naj bi odšla od doma. Pri tem je policistom izročil poslovilno pismo, ki naj bi ga pogrešana napisala. Policisti Policijske postaje Ptuj so po prijavi v sodelovanju z drugimi policijskimi postajami začeli iskati pogrešano, vendar je niso našli.

Mariborske policiste so nato v petek obvestili o najdeni mrtvi osebi na območju Kidričevega. Sprehajalka je truplo umorjene, ki je bilo že popolnoma strohnelo, našla v velikem kupu pokošene trave, poroča Večer.

“Policisti in kriminalisti so zaznali razloge za sum nasilne smrti, zato sta na kraj prišla tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka. Z ogledom kraja, zbiranjem obvestil in sodno obdukcijo je bilo ugotovljeno, da gre za pogrešano 33-letnico, ki je bila žrtev kaznivega dejanja. Še isti večer je bila odvzeta prostost njenemu 37-letnemu možu iz okolice Ptuja, dan kasneje pa še 33-letni ženski iz okolice Lenarta,” je pojasnil.

Zapletla sta se v službi in načrtovala umor

Po ugotovitvah policije sta bila osumljenca sodelavca, ki sta se zbližala in zaradi nezadovoljstva v svojih partnerskih zvezah načrtovala umor 33-letne partnerke osumljenca.

“Dogovorila sta se, da bo osumljenec 22. marca na predhodno dogovorjeni kraj v bližini Kidričevega pripeljal ženo. Na tem mestu je čakala osumljenka. Ob izstopu iz vozila je osumljenka pristopila do žene osumljenega in jo z ostrim predmetom večkrat zabodla. Za tem je truplo odvlekla do mesta, kjer ga je zakopala. Skupaj z osumljenim sta se nato s kraja dejanja odpeljala, naslednji dan pa je osumljeni prijavil njeno pogrešanje,” je razložil Vidovič.

Dodal je, da je poslovilno pismo napisala osumljenka in ga še pred izvedbo kaznivega dejanja izročila osumljencu. Pri obeh so bile opravljene hišne preiskave, kjer so med drugim zasegli nož, ki naj bi ga uporabila osumljenka.

Umorjena mati štirih otrok

“Na podlagi dokazov utemeljeno sumimo, da sta osumljena v sostorilstvu umor izvedla na zahrbten način. Privedena sta bila k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor,” je še pojasnil in dodal, da je bilo poskrbljeno tudi za štiri otroke umorjene. Ponje naj bi ob aretaciji osumljenca prišla socialna služba in jih po informacijah Večera odpeljala k sorodnikom umorjene.

Osumljena pred tem še nista bila obravnavana za kakršnakoli kazniva dejanja. Policija v preteklosti prav tako ni ukrepala zaradi morebitnega nasilja v družini. Za dejanje jima grozi najmanj 15 let zaporne kazni.