Sprehajalka pri Kidričevem našla mrtvo žensko, policija prijela dve osebi

Črna kronika 06. Apr 202414:22 > 19:57
Policijski trak
Foto: Srdjan Živulović/ BOBO

Mariborska policija preiskuje umor. Sprehajalka je v petek v bližini Kidričevega našla mrtvo osebo – 33-letno žensko. Policija je dva osumljenca — gre za 37-letnega moškega in 33-letno žensko — že prijela.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so v petek okoli 18.20 dobili obvestilo, da je sprehajalka v bližini Kidričevega našla mrtvo osebo. Na kraj so nemudoma napotili policiste, v nadaljevanju pa ugotovili, da gre za 33-letno žensko iz okolice Ptuja, ki je umrla nasilne smrti.

“O tem sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka, ki sta prišla na kraj,” so zapisali mariborski policisti.

Med preiskavo kaznivega dejanja umora so policisti še isti večer odvzeli prostost 37-letnemu moškemu iz okolice Ptuja, danes pa še 33-letni ženski iz okolice Lenarta.

Tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga je v popoldanski izjavi v Mariboru novinarjem potrdila, da kriminalisti dogodek preiskujejo kot umor in da je umorjena ženska bila 23. marca prijavljena kot pogrešana. Njeno izginotje je tisto soboto prijavil nekdo iz njenega družinskega kroga, je odgovorila na povpraševanje novinarjev. Prikimala je tudi, da pridržani izhaja iz družinskega kroga žrtve, poroča spletni Večer.

“V tem trenutku nadaljujemo z intenzivnimi aktivnostmi za razjasnitev okoliščin navedenega kaznivega dejanja in z drugimi preiskovalnimi aktivnostmi, zato bomo dodatne informacije posredovali v prihodnjih dneh,” so še pojasnili.