Kaj pomenijo beli šotori in ograje v centru Ljubljane?

Slovenija 28. Mar 202211:29 > 12:14 0 komentarjev

Če ste ob jutranjem sprehodu ali med potjo v službo, ki vas vodi skozi center prestolnice, opazili ograje na Miklošičevi cesti in bele šotore na več mestih – razlog je varovanje konference predsednikov parlamentov članic EU, ki danes poteka na Brdu pri Kranju.

Slovenija bo danes in v torek na Brdu pri Kranju gostila konferenco predsednikov parlamentov članic EU. Zbrane bo nagovoril tudi predsednik republike Borut Pahor, na Brdo pa prihaja tudi predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola, ki se bo ob robu sestala tudi s premierjem Janezom Janšo.

Miklošičeva cesta Miklošičeva cesta
N1
Miklošičeva cesta Miklošičeva cesta
N1
Miklošičeva cesta Miklošičeva cesta
N1
Miklošičeva cesta Miklošičeva cesta
N1

Zaradi visokih gostov, ki bodo danes v Sloveniji, je v centru prestolnice opaziti večjo prisotnost policije, ograje in bele šotore, v katerih z rentgenom pregledujejo prtljago. Na PU Ljubljana so pojasnili le, da policisti v centru Ljubljane in okolici izvajajo naloge in aktivnosti, ki so povezane z varovanjem konference predsednikov parlamentov članic EU. Del protokolarnega dogodka bo namreč potekal tudi v Ljubljani, gostje pa bodo najverjetneje nastanjeni v hotelih, ob katerih so šotori.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!