Kaj se zgodi, če ne morete plačati natočenega goriva?

Slovenija 01. Nov 202216:16 6 komentarjev
TOČENJE GORIVA
PROFIMEDIA

Kaj se zgodi, če po natočenem gorivu ugotovite, da ste pozabili denarnico oziroma je vaša kartica pri plačilu zavrnjena?

Ustavite se na bencinski črpalki in natočite gorivo. Šele ob prihodu na blagajno pa ugotovite, da ste pozabili denarnico, plačilno/bančno kartico … večjega zneska gotovine pa pri sebi nimate. Izkušnja, ki se je zagotovo pripetila že številnim. Kako takšne okoliščine razrešujejo slovenski ponudniki goriv?

Na bencinskih servisih OMV Slovenija, tako kot pri drugih ponudnikih, veljajo pravila takojšnjega plačila za opravljeno storitev. Ob tem pa za N1 dodajajo, da v zadnjih letih njihovi kupci veliko plačujejo negotovinsko, s seboj imajo po navadi več različnih plačilnih kartic. A kaj, če se vseeno zgodi, da nekdo preprosto vse to pozabi vzeti s sabo?

Nasvet: V vozilu hranite gotovino

“Po naših izkušnjah se gostje zavedajo pomena plačila storitve ali produkta, kar še zlasti velja v primeru nakupa goriva. Gre namreč za specifičen izdelek, ki ga je nemogoče vrniti in tako prekiniti nakup. V redkih primerih pa vedno najdemo rešitev ob pomoči zaposlenih na bencinskem servisu,” pojasnjujejo na OMV Slovenija. Poudarjajo pa, da lahko neprijetnosti nastanejo pri poslovnih uporabnikih, ki v transportna vozila točijo večje količine goriva. “V teh primerih se neprijeten položaj rešuje neposredno med podjetjem in našim kontaktnim centrom za podporo poslovnim uporabnikom,” pravijo.

Petrol
PROFIMEDIA

Pri bencinskem ponudniku MOL Slovenija se, če stranka pri sebi nima gotovine oziroma je plačilna/kreditna kartica zavrnjena, trudijo za konstruktivno sodelovanje s strankami, zato da bi jim pomagali urediti plačilo čim hitreje. “Najprej ponudimo možnost plačila z drugim plačilnim sredstvom (s kartico, če nimajo gotovine, ali obratno, op. a.). Če te možnosti ni, ima stranka možnost, da se vrne na bencinski servis in poravna znesek. Če znesek ni plačan, pošljemo uradni zahtevek policiji,” za N1 pojasnjujejo na MOL Slovenija.

V Petrolu pa za N1 pravijo, da se, če stranka natoči gorivo in šele nato ugotovi, da pri sebi nima plačilnega sredstva, vzpostavi poseben postopek evidentiranja nepokrite transakcije v blagajni, s katerim se zagotovi izvedba kasnejšega plačila. “A takšna možnost dogovora za naknadno plačilo je izjema in ne pravilo,” opozarjajo.

Da bi se izognili takšnim, včasih neprijetnim situacijam, je zato koristen nasvet, da v svojih jeklenih konjičkih hranite nekaj gotovine, s katero v takih primerih lahko plačate gorivo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje